CoronavirüsFeatured

Saner “Eğitim çalışanlarını aşılamak önceliklerimiz arasında”


Başbakan Ersan Saner, Covid-19 pandemisinde yaşanan kapanmanın ardından başlayan kademeli ve kontrollü açılma adına Bakanlar Kurulu’nda alınan kararları BRT’ye değerlendirdi.

Başbakan Saner, ekonominin lokomotif sektörü olan turizm ve eğitimin faaliyetlerine ne zaman başlayabileceği konusunda hükümetin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Saner, “Çok planlı ve programlı bir şekilde hazırladığımız yüksek öğrenim planlaması sayeseinde, bugün itibarı ile 3 bin 500 öğrenci adamıza vasıl olmuş bulunmaktadır. Ortalama günde 160 öğrenci adamıza gelmektedir. Burada ilk beklentimiz 4 bin yeni kayıt olmak üzere yaklaşık 15 bin öğrencinin ülkemize gelmesidiir. Mart ayı içerisinde de yakşalık 10 bin öğrencinin ülkemizi geleceğini planladık.” dedi.

Başbakan Ersan Saner, turizm sektöründe de Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin verdiği görüş doğrultusunda ayrıntılı çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Saner, “Turizmde Nisan ayında ki, 1 Nisan turizm sektörünün açılış tarihidir ama turistler Mayıs ayında gelmeye başlar. Bizler de o günlere yatişebilmek adına elimizden gelen bütün çabayı sektörle birlikte ortaya koyacağımızı da çok net söyleyebilirim.”   Dedi.

Başbakan Saner, 8 Mart’a kadar kapalı olan ilk ve orta dereceli okulların durumuyla ilgili ise önümüzdeki hafta değerlendirme yapılacağını açıkladı.

Eğitim camiasında çalışanların aşılanmalarının öncelikleri arasında olduğunu ifade eden Saner, hükümetin aşılama programına da değindi.

(BRT)



Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

İş yerine ait yüklü miktardaki parayı çalıp kumar oynadı!

Voice Kıbrıs Haber

Çeler “Girdi maliyetlerini düşürmek, denetim yapmak, sürdürülebilir bir politika oluşturmak bu kadar zor mudur?”

Voice Kıbrıs Haber

Yolcu uçağı türbülansa girdi 1 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı

AA

Erhürman “Bir ay için aldığınız karar, hayvancıyı perişan edecek”

Voice Kıbrıs Haber

Suçla bağlantılı 2 kişi daha tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber