FeaturedKIBRIS

Sandviç&Tost deyince Lefkoşa’da akla gelen 7 yer

Voice of the Island 2018

Kıbrıs kültüründe her öğünde tüketilen tost ve sandviç, Kıbrıs insanı için ayrı bir önem taşımakta. Tost ve sandviç deyince Lefkoşa’da ilk akla gelen mekanları sizler için derledik. Biglalı, bolibifli, tavuklu, hellimli, domatesli Kıbrıs tostunu yiyebilmek için derlediğimiz mekanlar:

Ali Boy

Uzun zamandır Lefkoşa Gönyeli’de hizmet veren Ali Boy tost ve sandviç deyince belki de aklınıza gelen ilk mekanlardan biri. Ali Boy sadece kahvaltılarınızda değil, eğlence sonrası karnınızı doyurabileceğiniz bir yer. Gece geç vakitlere kadar açık olan Ali Boy, eğlence sonrası en çok tercih edilen mekanlardan biri.

Lefkeli

Lefkoşa Surlariçi’nde mahkemelerin tam karşısında bulunan Lefkeli, size lezzetli tostları ve sandviçleri ile işlerinizden ve koşuşturmalarınızdan rahat bir nefes olasılığı sağlayacak. Yaklaşık 30 yıldır hizmet veren Lefkeli, Lefkoşa’nın simgesi olmuş bir durumda. Lefkeli’nin efsane tostlarını milletvekillerinden cumhurbaşkanına herkes tatmış durumda.

Kaptan

Lefkoşa Surlariçi’nde nesilden nesile hizmet veren Kaptan Büfe, lezzetli tostları ve sandviçleri ile gününüzün güzel geçmesini sağlayacaktır.

Canteen

Lefkoşa Surlariçi’nde hizmet vermeye başlayan Canteen, tost ve sandviç anlayışımıza yeni tatlar katıyor. Çarşamba, Cuma ve Cumartesi geceleri saat 02.30’a kadar açık olan Canteen, mercimek çorbası servisi ile deneyenlerin beğenisini kazanıyor. Canteen Lefkoşa Suriçine yeni bir soluk katacağa benziyor.

Tonic Sandwich House

Lefkoşa Dereboyu’nda hizmet veren Tonic Sandwich House, özenle yapılmış tostları ve salatalarıyla kahvaltılarınız veya öğle yemeklerinizde tercih edebileceğiniz yerlerden biri.

Friends

Lefkoşa Dereboyu’nda İngiliz elçiliğinin yan tarafında hizmet veren Friends, lezzetli tost/sandviçleri ile tercih edebileceğiniz yerlerden biri. Friends Tostlarını deneyenlerin vazgeçemediği söyleniyor.

Ertaç

Lefkoşa Ortaköy’de hizmet veren Ertaç, yıllardır tostunun ve sandviçinin lezzetinden hiçbir şey kaybetmedi. Verdiği bir röportajda Kıbrıs’ın her yerinden tostunun tadına bakmak için gelenler olduğunu söyledi. Ertaç özellikle Lefkoşa gençliğinin vazgeçilmezi durumunda.


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK