FeaturedKIBRIS

Sahte diplomadan tutuklanan diş doktoru mahkemeye çıkarıldı!


(Kamalı Haber) Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KSTU) başlatılan sahte diploma soruşturması kapsamında tutuklanan diş doktoru Halil Bakkaloğlu“Sahte Resmi Belge Düzenlemeye Tahrik” , “Sahte resmi belgeyi tedavüle sürme”, ve “Sahte davranışla kayıt temini” suçlamalarıyla dün sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mali Şube’de görevli polis memuru Ali Erdelhun mahkemede olguları aktardı.

Polis, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesinde başlatılan mali ve akademik soruşturma kapsamında okulun sisteminde yapılan araştırma sonucu zanlıya ulaşıldığını söyledi.

Polis, yapılan inceleme sonucu zanlının okulun Ağız Diş ve Çene Cerrahisi doktora programına 22 Şubat 2021 tarihinde kaydedildiğini söyledi. Polis, zanlının 8 dönem yani 4 yıl süren ve 23 ders alınması gereken doktora bölümünde eğitim görmüş gibi göstermek için 6 Eylül 2019’da kaydolmuş gibi gösterildiğini belirtti. Polis, okulun sistemine 2019’dan başlayarak, 2023’e kadar iki ayrı seferde 23 sahte ders notu girişi yapıldığını ve zanlının 4 yıl eğitim görmüş gibi gösterilerek, 10 Kasım 2023’te mezun edildiğini açıkladı. Polis, zanlının aldığı doktora diplomasını 2023 yılı içerisinde Sağlık Bakanlığı ile Tabipler Birliğine ibraz ettiğini söyledi.

Polis, soruşturma kapsamında önceki gün tutuklanan zanlının sahte diplomayı polise verdiğini açıkladı.
Soruşturmanın zanlının etki edebileceği kısmının tamamlandığını kaydeden polis, uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlının 100 bin TL nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı iki kefilin 700 bin TL kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunması koşullarına bağlı olarak tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

 






Benzer Haberler

Üç kardeş 70 yıl sonra birbirine kavuştu

AA

Futbol dünyası yasta, 26 yaşında hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

Tuğcu’dan Aydın’a “Dün toplamda 58.6 saat’lik kesinti yaşandı, bu mu kesintilerin son bulmuş hali?”

Voice Kıbrıs Haber

Tarihin en sıcak ayı, yüzlerce kişi hayatını kaybetti

NTV

Timsah kadını yuttu, cesedi midesinden çıktı

NTV

İnşaat sektöründe “safe pass”

TAK