FeaturedKIBRIS

“Sahil Şeridi projesi tüm adanın yeni destinasyon merkezi olacak”

Güzelyurt Belediyesi’ne bağımsız başkan adaylığını açıklayan Reşat Kansoy, Yayla, Güneşköy ve Aydınköy’ü ziyaret etti.

Güzelyurt’un deniz ile komşu olan üç köyüne ziyaret gerçekleştiren Reşat Kansoy, Yayla, Güneşköy ve Aydınköy Sahil Şeridi projesinin sadece Güzelyurt’un değil tüm adanın yeni destinasyon merkezi olacağını söyledi.

Güzelyurt Bağımsız Belediye Başkan Adayı Reşat Kansoy seçim ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre Kansoy, denizi ve güneşi gören emlak piyasasını, Kıbrıs’ın en uzun sahil şeridi olan, Güzelyurt körfezinde başlatmak için aday olduğunu kaydetti.

Köylerde, spor kulüplerini, sivil toplum örgütlerini, muhtar ve azalarını ziyaret eden Kansoy, yeni belediyecilik vizyonunu anlatmaya devam ettiğini belirtti.

Köy kahvehanelerindeki sohbet toplantılarında “kırsal kalkınma” projelerini ve bu projelerin ekonomik etkilerini vatandaşlarla paylaşan Kansoy, aynı zamanda sorunları da dinlediğini kaydetti.

Köylerin, ağıllar, su, yol, sosyal tesis, gençlere kırsal kesim arsası, çevre kirlilikleri gibi sorunlarını da yerinde tespit eden Kansoy, çözüm önerilerini paylaşarak, “25 Aralık akşamı halkımız bana bu görev ve sorumluluğu vermesiyle birlikte sıkıntıların çözümü için çalışmaya başlayacağım.” dedi.

-“Örnek bir sahil şeridi…”

Reşat Kansoy, denize sınırı olan Yayla, Güneşköy ve Aydınköy’ü ziyaretinde şunları söyledi:

“Denizi kıyısı olan köyler, kentler, şehirler, yerleşim alanları… Şanslıdır, turizm ve denizcilik avantajları vardır, biz bu avantajların farkındayız, TC Devleti ile ortak çalışmalar yürüterek, Kıbrıs’ın örnek sahil şeridi yaşamını bu bölgeye kazandırmak istiyoruz.”

Kansoy, denizi ve güneşi gören emlak piyasasını, Kıbrıs’ın en uzun sahil şeridi olan, Güzelyurt körfezinde başlatmak için aday olduğuna vurgu yaparak, bu projenin hayat bulmasıyla köylerdeki emlak değerlerinin de artacağını kaydetti.

-“Kadınlarımızın üretimlerine pazar bulacağız”

Bu köylerin tarımsal verimlilik açısında ve besicilik yönünden de Güzelyurt’un en üretken köyleri olduğunu vurgulayan Kansoy, “Köylerimize yapılan kaldırım projeleri veya hizmet binası projeleri yetmiyor, karın doyurmuyor. Bizler köy kadın kurslarında üretilenler için Pazar bulacak ve kadınların ev ekonomisine katkı yapmalarına olanak sağlayacak bir vizyon ortaya koyuyoruz.” diye konuştu.

Bağımsız aday Kansoy, “Bizler, köylerinizdeki sorunların farkındayız ve sizlerden bu sorunları çözmek adına, refahınızı yükseltmek adına, sorumluluk istiyoruz” dedi.

Kansoy ayrıca, gönüllü seçim ekibiyle, 26 Kasım Cumartesi gün saat 17.30’da, Bostancı, Yalova Spor Kulübü’nü ziyaret edeceğini duyurdu.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Mahkemede söz alan zanlı “Anlaştığım madde eksik geldi”

Voice Kıbrıs Haber

Gardiyanoğlu “Kamuya 20 engelli daha istihdam edilecek”

TAK

Özersay “Yeni tutuklamaların yapılacağını düşünüyoruz”

TAK

KTOEÖS’ten şok eylem

Voice Kıbrıs Haber

7 yıl hapse mahkum edilen zanlı Türkiye’ye iade edilecek!

Voice Kıbrıs Haber