FeaturedKIBRIS

Şahali: Sahip olunan kaynaklardan fazlasını seferber ettik

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, hayvancıların 3 gündür devam eden eylemleri nedeniyle yaşananlar hakkında kamu oyunu bilgilendirmek adına  basın toplantısı düzenledi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, sahip olunan kaynaklardan fazlasını seferber ederek ortaya konulan yaklaşımın kabul görmediğini ve eylemlerin dozunun artarak devam ettiğini söyledi.

Bakan Şahali, hayvan üreticilerinin içinde bulunduğu zor koşulları bildiklerini ve sunmuş oldukları önerilerle üretimin devamını sağlamak amacıyla ellerini uzattıklarını ifade etti.

Bakanlıkta basın toplantısı düzenleyen Şahali, küçükbaş hayvan desteği, hayvan besleme giderlerinin aşağıya çekilmesi ve et ürünlerinin daha ekonomik koşullarda halkın tüketimine sunulmasını amacıyla hazırlamış oldukları önerileri basınla paylaştı.

Buna göre:

“Küçükbaş anaç hayvan başı destek olarak 80 kiloluk arpa hibesi sağlanacak ve ilk parti teslimat 30 kilogram olarak 10 Eylül 2018 Pazartesi’nden itibaren başlatılacak.

Hayvan besleme giderlerinin aşağıya çekilebilmesi için Hayvancılık Dairesi tarafından hazırlanan alternatif rasyonlar(besin bileşenleri) hayvancılarla ve yem firmalarına önerilerek besin değerleri korunmak kaydıyla hayvan besleme giderlerinin daha ekonomik koşullarda gerçekleşmesi sağlanacak.

Et ürünlerinin daha ekonomik koşullarda halkın tüketimine sunulabilmesini sağlamak amacıyla Toprak Ürünleri Kurumu (TÜK) kasaplık hayvanları hayvancılardan aracısız temin ederek, hijyenik koşullarda kesimini sağlayacak ve fiyat denetimi altında satışa arzedecek.

Bu yolla hayvan üreticilerinin gelirlerinin artırılması yanında, yasadışı ölçü birimlerinin kullanımı da engellenmiş olacak.”


Benzer Haberler

Maviş: “Sorunun değil çözümün parçası olma siyasetini sürdüreceğiz”

Voice Kıbrıs Haber

Büyükkonuk Eko Gün bu pazar

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (30 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Bugün sağanak bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK