FeaturedKIBRIS

Şahali: Orman Dairesinde insan kaynağı sıkıntısı hat safhada

Orman Mühendisleri Odası, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali’yi ziyaret etti.

Ziyarette orman alanlarındaki sorunlar ve yapılması gerekenler ele alındı.Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali kabulde yaptığı konuşmada, kamunun geneli gibi Orman Dairesi’nin de insan kaynağı açısından ciddi zaafiyetler içerisinde olduğunu söyledi.

“Gerek nitelik gerekse nicelik bakımından insan kaynağı sıkıntısı hat safhada olan Orman Dairesinde yapılması gereken yığınla iş vardır” diyen Şahali, zararlılarla mücadele konusunun ertelenemez noktaya geldiğini ve bu mücadelenin disiplinli bir şekilde süreklilik arz etmesi gerektiğini ifade etti.

Bakan Şahali, bu yıl 15 bin hektarlık alanın çam kese böceğine karşı ilaçlanmasının zaruri olduğunu ancak bütçede öngörülen yaklaşık bir milyon euro ile yaklaşık 9 bin hektarlık alanın ilaçlanabileceğini ve mücadelede zaafiyet yaşanacağını dile getirdi. Şahali, yangınlarla mücadele olmak üzere orman yararına yürütülecek işlerde yeterli bir kadronun görev başında olması gerektiğini belirtti.

Orman Mühendisleri Odası Başkanı İrfan Tansel de ziyarette, orman alanlarındaki sorunlara işaret etti ve Orman Dairesinin fiili durumundan duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Orman Dairesinin teknik kadro açısından ciddi bir zafiyet içerisinde olduğunu söyleyen Tansel, “Orman Dairesindeki personel yapısı yıllar içerisinde popülist uygulamalardan ve çalışma şartlarının zorluğundan dolayı erozyona uğradı” dedi.Ülke ormanlarını tehdit eden çam kese böceğine yönelik yapılan ilaçlamanın yetersiz olduğuna değinen Tansel, önümüzdeki yaz döneminde çam kese böceğinden daha tehlikeli kabuk böceği tehdidi ile karşı karşıya kalınacağı uyarısında bulundu.

İrfan Tansel, yangınlara karşı profesyonel yangın hazır kuvvet ekiplerinin oluşturulması gerektiğini de kaydetti.


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK