FeaturedKIBRIS

‘Sağlık hizmetlerinin kalitesinin düşmesinden endişe duymaktayız’

Tıp-İş Başkanı Dr. Ahmet Varış yaptığı açıklamada, sağlık hizmetlerinin kalitesinin düşmesinden endişe duyulduğunu vurgulayarak, “ekonomik krizle birlikte yurttaşların kamusal sağlık hizmetlerine olan ihtiyacı artarken, sağlık hizmetini sunan hekimler olarak her fırsatta vurgu yaptığımız ilaç ve alt yapı eksiklikleriyle ilgili yeterli bir ilerleme sağlanamamıştır” dedi.

Açıklamanın tam metni şu şekilde;

“Ülkemizde finansal alanda başlayan ve giderek tüm sektörlerde etkisini gösteren ekonomik kriz zaten istikrarsız olan ülke ekonomisinde var olan sorunların daha da derinleşmesine neden olmaktadır.

Gerek toplumsal gerek bireysel düzeyde pek çok yıkıcı etkisi olan ekonomik krizler halkımızı, temel olarak işsizlik, gelir azalması, yoksulluğun artması, sosyal sınıflar arasındaki gelir dağılımı adaletsizliğinin artması ve bunların sonucunda hayat standartlarının kötüleşmesi gibi pek çok olumsuz sonuçları beraberinde getirme riski ile karşı karşıya bırakmıştır.

İnsanın hayatı boyunca sürekli ve düzenli bir şekilde dengede tutmaya çalıştığı fiziksel ve ruhsal dünyası ekonomik krizlerden dolayı bozulabilmektedir.

Kıbrıslı Türkler yıllardır siyasal, ekonomik ve sosyal nedenlerden dolayı çeşitli kereler göç etmek zorunda bırakılmıştır. Beyin göçü hala ülkemizin en önemli sorunlarından biridir. Göçlerin en büyük olumsuzluğu toplumsal varoluşun zayıflamasına ve çökertilmesine zemin hazırlamasıdır.

Sosyal devletin temel amacı vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirmektir. Kamusal sağlık ve eğitim hizmetlerinin güçlendirilip günümüzün modern koşullarına uyarlanması ise sosyal devletin en önemli görevlerindendir.

Ekonomik krizle birlikte yurttaşların kamusal sağlık hizmetlerine olan ihtiyacı artarken, sağlık hizmetini sunan hekimler olarak her fırsatta vurgu yaptığımız ilaç ve alt yapı eksiklikleriyle ilgili yeterli bir ilerleme sağlanamamıştır.

Kamusal sağlık hizmetlerinin insan işgücü, alt yapı, ilaç ve diğer ihtiyaçlar bakımından daha da zayıflaması halinde sağlığa ayrılan bütçenin sevkler nedeniyle yanlış harcanmasından, yurttaşların kendi bütçelerinden yapacağı harcamaların artmasından ve sağlık hizmetlerinin kalitesinin düşmesinden endişe duymaktayız.

İdarenin ülkemizdeki çalışma barışının korunması, üretimin artırılması ve gerek özel sektör gerek kamusal alanda çalışan emekçilerin refah düzeyinde iyileştirme sağlanması için gereken adımları atmasını bekliyoruz.

  1. Beyin göçünü durdurmak için düzenlemeler yapın. Toplumsal varlığımızı sürdürmek için her yurttaşımıza ihtiyacımız vardır.
  2. Ekonomik krizin faturasının salt dar/orta gelirli yurttaşlara kesilmesi kabul edilemez. Emekçiler toplumun her kesiminin bedel ödediğini görmek istemektedir.
  3. Bu toplumu yeni felaketlere sürüklemeyin.

Toplumsal varoluşun korunması ve idarenin ekonomik krizin faturasını sadece emekçilere ve halka ödetmeye çalışmasına karşı yapılacak olan sendikal eylemleri selamlarız.”


Benzer Haberler

Havai fişek kullanımı mercek altında

TAK

8 kundaklama olayına karışan kişi tutuklandı

TAK

Afrodit yatağıyla ilgili öneri ikinci kez reddedildi

TAK

Kadınlar Konseyi’nin 49’uncu kuruluş yılında “Ayak İzleri” sergisi açıldı

TAK

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Üstel ve Yılmaz’dan Ankara’da narenciye için mutabakat zaptı

TAK