FeaturedKIBRIS

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınadı

Sağlık Bakanlığı, önceki gün, bir hastaya müdahale etmek isteyen hemşirelerin, hasta yakını tarafından darp edilmesine ilişkin açıklama yaparak, hemşirelere ve tüm sağlık çalışanlarına yönelik her türlü şiddeti kınadı.

Sağlık Bakanlığı tarafından darp olayıyla ilgili yapılan açıklamada, 15 Temmuz akşamı bir hastaya müdahale etmek isteyen hemşirelerin hasta tarafından darp edildiği kaydedilerek, olayla ilgili bilgi aktarıldı.
Açıklamada, polisten alınan bilgiye göre, saat 22.15’te 112 acil servisin arandığı ve ambulansın olay yerine giderek hastaya müdahale etmeye çalışıldığı belirtilerek, hemşirelerin müdahalesini reddeden kişinin,  onlara saldırarak darp ettiği; polisin dava okuduğu söz konusu kişinin suçunu kabul ettiği bildirildi.
Sağlık Bakanlığı açıklamasında “Gecenin bir yarısı evlerinden uzakta hasta kurtarmak uğruna emek veren, ekmek parası peşinde koşan hemşirelerimize ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti ve bu tarz saldırıları kınar Sağlık Bakanlığı olarak her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz” denildi.

Kaynak: TAK


Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber