FeaturedKIBRIS

Sağlık Bakanlığı’ndan önemli değişiklikler

Başbakan Tufan Erhürman, Sağlık Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu bazı değişiklikleri halkın haberdar olması ve yararlanabilmesi açısından gündeme getirmek istediğini söyledi. 

Erhürman, ilk olarak 1 Nisan tarihinden itibaren devlet hastanelerinde poliklinik süresinin 14.30’a kadar uzatıldığını belirtti. 

Başbakan, Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde 1 Nisan tarihinden itibaren çocuk doktorlarının da nöbet tutmaya başladığını söyledi. 

Ülkede devlet hastanelerinde çalışan psikiyatr sayısında çok ciddi bir sıkıntı olduğunu, bundan ötürü Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde hekimlerin gece nöbeti tutmalarının geçmişte mümkün olmadığını söyleyen Erhürman, yapılan düzenlemeyle hastanede hekimlerin gece nöbeti tutmaya başladıklarını kaydetti. 

Denetimli Serbestlik Yasası’nın yürürlükte olmasına rağmen Devlet Laboratuvarı’ndaki yangından sonra tetkikler yapılamadığından denetimli serbestlik hakkından yararlanmak isteyenlerin tetkikleri yapılmaksınız yararlandırıldıklarını belirten Erhürman, kanda uyuşturucu tetkikine yönelik cihazın alınması için ihaleye çıkıldığını söyledi. 

Tufan Erhürman, sağlık merkezlerinin yüzde 90’nında en ücra noktalarda bile 1 Nisan tarihinden itibaren bir pratisyen hekim, bir dahiliye uzmanı, bir diş hekimi, bir çocuk doktoru ve bir kadın doğum uzmanı görev yapmaya başladığını ifade etti. 


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Mahkemede söz alan zanlı “Anlaştığım madde eksik geldi”

Voice Kıbrıs Haber

Gardiyanoğlu “Kamuya 20 engelli daha istihdam edilecek”

TAK

Özersay “Yeni tutuklamaların yapılacağını düşünüyoruz”

TAK

KTOEÖS’ten şok eylem

Voice Kıbrıs Haber

7 yıl hapse mahkum edilen zanlı Türkiye’ye iade edilecek!

Voice Kıbrıs Haber