FeaturedKIBRIS

Sağlık Bakanlığı “Benli’ye desteğimiz her koşulda devam edecek”

Küçük Emine Benli’nin Türkiye’de özel bir hastanede devam eden tedavi ve ameliyat masraflarının karşılanması için Sağlık Bakanlığı devreye girdi.

Sosyal medyada son günlerde küçük Emine Benli ile ilgili çıkan haberler ve başlatılan yardım kampanyası üzerine Sağlık Bakanlığı açıklama yaptı.

Açıklamada, Emine Benli’nin Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Nöroşirurji hekimleri tarafından Mezensefalik kitle ( Beyin Sapı Tümörü ) nedeniyle ileri tetkik, tedavisi ve operasyonu için 10.03.21 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’ne sevk edildiği belirtildi.

Küçük Emine’nin ailesinin isteği doğrultusunda , bakanlığın anlaşmalı olduğu fakat yapılan protokol gereği hasta ödemeli bir merkez olan İstanbul Acıbadem Hastanesi’ne başvurduğu bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, iki kurum arasındaki protokol gereği, tedavi masraflarının öncelikle hasta tarafından karşılanıp, farklar çıkarıldıktan sonra bakanlık tarafından geri ödeme yapıldığı, bilgilerin sevk sırasında aile ile paylaşıldığı aktarıldı.

Açıklama şöyle devam etti:
“Ancak Minik Emine’nin durumu göz önünde bulundurularak, Perşembe günü yapılacak ameliyatın ardından İstanbul temsilciliğimiz bilgilendirilmiş, bakanlığımız tarafından protokol kapsamında tedavi ücretlerinin geri ödenmesi sırasında kolaylık sağlanması ve sürecin hızlanması için gerekli adımları atmış bulunmaktayız.
Küçük Emine Benli’ye ve ailesine KKTC Sağlık Bakanlığı olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletir, desteğimizin her koşulda devam edeceğini kamuoyu ile paylaşırız.”

Voice Kıbrıs Haber



Benzer Haberler

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (14 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

İngiltere Kralı 3. Charles, askeri görevini Galler Prensi William’a devretti

TAK

Yer yer sağanak yağmur bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

“Yeni zanlılar ortaya çıkabilir”

Voice Kıbrıs Haber

Kayıp Otobüs Anıtı açıldı

TAK

DAÜ 26’ncı Bahar Festivali başlıyor

TAK