FeaturedKIBRIS

‘Sadece 2 domuz gribi vakası var’

(Voice of the Island 2019)

Enfeksiyon Komitesi, Sağlık Bakanı Filiz Besim Başkanlığı’nda bugün saat 12:00’da olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrası canlı yayında Sağlık Bakanlığı’nda bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, son dönemde toplumda korkuya sebep olan grip vakaları hakkında değerlendirmeler yapıldı.

Bölge hastaneleri başhekimlerinin tek tek değerlendirmede bulunduğu toplantıda yapılan açıklamalarda, kendilerini hasta hisseden kişilerde ateş ve öksürük olmadığı takdirde risk gruplarına girmedikleri belirtilirken mevsimsel gripte geçen yıllara oranla artış olmadığı ve ciddi bir sorun olmadığı vurgulandı.

Gribin en büyük tedavisinin istirahat olduğu belirtilerek her yıl kış aylarında bu tür hastalıklarla karşı karşıya gelindiği, panik yapılmaması gerektiği söylendi.

Bunun yanında gribal enfeksiyon ilaçları konusunda hiçbir sıkıntı olmadığı açıklanarak, Sağlık Bakanı Filiz Besim “İlaç olmadığından değil her önüne gelenin ilaç almaması için titiz davranıyoruz” dedi. Aynı zamanda Besim, aşının çok önemli olduğunun “Risk grubundaysanız ve aşı olmamışsanız aşı olunuz” diyerek altını çizdi.

“2 domuz gribi vakası”

Kıbrıs’ın kuzeyinde sadece Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi ve Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nin H1N1 tanısı koyabileceğinin altı çizilirken, şu ana kadar Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde domuz gribi tanısı konan sadece iki vaka görüldüğü, H1N1 tanısı konmuş herhangi bir çocuk vaka olmadığı söylendi.

Ayrıca gazetecilerden gelen bir soru üzerine, domuz gribi vakalarında herhangi bir ölüm kaydedilmediğini söyleyen Besim “Geçtiğimiz günlerde 59 yaşındaki kaybettiğimiz hastayı, H1N1 vakası yüzünden kaybetmedik” dedi.

Besim, “Çocuğunuz gripse okula göndermeyin… Şu anda alarm verip okulların tatil edilmesine gerek yok” diyerek çocukların ve risk grubuna giren hastaların aşı olması konusunda da uyarıda bulundu.

(Voice of the Island 2019)


Benzer Haberler

“Amaç asgari ücreti haziran ayına sarkıtmaksa bunu asla kabul etmeyeceğiz”

TAK

ABD’de hava yolu şirketi 101 yaşındaki kadını uçuşa bebek olarak kaydetti

TAK

Küresel piyasalar Fed haftasına pozitif seyirle başladı

Voice Kıbrıs Haber

Brent petrolün varil fiyatı yüzde 0,73 düşüşle 87,56 dolar oldu

Voice Kıbrıs Haber

Bellapais İlkbahar Müzik Festivali Trio Konseri ile devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber

Orkide Yürüyüşü yapıldı

TAK