CoronavirüsFeatured

Saat 00:00 itibariyle güneyden kuzeye geçişler başladı

Güneyde çalışan emekçiler saat 00:00 itibariyle güneyden kuzeye geçmeye başladı.

Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda, güneyde çalışan Kıbrıslı Türk emekçiler Metehan geçiş noktasından bu akşam 00:00 itibariyle KKTC ‘ye giriş yapmaya başladılar.

BAKANLAR KURULU’NDA ALINDA KARAR ŞU ŞEKİLDEYDİ

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, 16 Haziran’da gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Kıbrıs’ın güneyine çalışmaya giden vatandaşların 20 Haziran Cumartesi günü karantinaya girmeksizin KKTC’ye geçebileceğini belirtmişti.

Özersay, yaptığı açıklamada, çalışmak için Güney’e geçen vatandaşların Pazar günü babalar gününü aileleriyle geçirebilmeleri yönünde görüş birliğine varıldığını kaydetmişti.

Özersay, “Çalışmak için Güney Kıbrıs’a giden ve halen orada bulunan vatandaşlarımızın, 20 Haziran Cumartesi günü PCR test sonuçlarını göstererek, karantinaya girmeksizin KKTC’ye geçebilmeleri yönünde Bakanlar Kurulu’nda görüş birliğine varılmıştır. Bu karar, Güney Kıbrıs’a çalışmaya giden vatandaşlarımızın karantina sıkıntısı yaşamaksızın babalar gününü aileleriyle geçirebilmelerine olanak vermek üzere alınmıştır” demişti.

Özersay, bu maksatla yapılacak geçişlerin Metehan geçiş noktasından gerçekleşmesi yönünde bir düzenleme de yapıldığını aktarmıştı.

Voice of the Island


Benzer Haberler

Kıbrıs Rum Savunma Bakanı Palmas “Halkın endişe etmesine gerek yok”

TAK

Gençler polise molotof kokteyli ve taşla saldırdı

TAK

Karamollaoğlu, genel başkanlıktan ayrılacağını açıkladı

AA

İTT Zirvesi başladı

TAK

Narkotik köpeği geçit vermedi!

Voice Kıbrıs Haber

İMO İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı’nın sonucunu açıkladı

Voice Kıbrıs Haber