CoronavirüsFeaturedKIBRIS

Rum Ortodoks Kilisesi’nin zirvesinde covid-19 çatışması

Rum Ortodoks Kilisesi’nin zirvesinde covid-19 çatışması yaşanıyor. “Omorfo (Güzelyurt) Metropoliti ile Trimithunda Bölge Piskoposu, Kıbrıs’ın güneyinin pandemiyle mücadele kapsamında getirdiği kısıtlamalara rağmen, Paskalya öncesindeki “kutlu haftada” kiliselerde toplu halde ayin yapmaya devam etmesi üzerine Başpiskopos II. Hrisostomos Metropolit’i ve Bölge Piskoposu’nu yeniden ve çok daha sert üslupla uyardı.

Alithia ve diğer gazetelere göre, Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos dün RİK’e yaptığı açıklamada, iki din adamının hareketlerini “ciddiyetsiz ve sorumsuz” diye niteleyerek, onları “çocuk gibi davranmaktan vazgeçmeye” çağırdı.

II. Hrisostomos, “Hepimiz çabamızda birlik olmalı,  halkı evinde kalmaya ve ayinleri radyo ve televizyonlardan takip etmeye çağırmalıyız. İnsan, kiliseye gitmezse ölmez”  ifadelerini de kullandı.

Habere göre Rum Başsavcı Kostas Kliridis ise, yasağa rağmen toplu ayin düzenlediği için “Omorfo Metropoliti” Neofitos hakkında cezai kovuşturma başlatıldığını açıkladı.

(TAK)


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber