FeaturedKIBRIS

Güney Kıbrıs’tan taşınmazlarla ilgili geri adım


Devlet taşınmazlarının açık artırmayla satılması konusunda yetki talep eden Rum Hükümeti’nin, tepkiler üzerine geri adım attığı bildirildi.

Politis gazetesine göre, Maliye Bakanlığı devlet topraklarının açık artırmayla satılmasına ilişkin yasa tasarısının onaylanmasını isterken; İçişleri Bakanı Konstandinos Petridis “bazı güvenlik sübapları eklenmesi ve partilerin endişelerinin giderilmesi için” yasa tasarısının  geri çekileceğini söyledi. 

Petridis’in dün yaptığı bu açıklamanın geri adım olduğunu belirten gazete, konunun gündeme geldiği andan itibaren siyasi partiler yanında İşverenler ve Sanayiciler Federasyonu (OEV), Ticaret ve Sanayi Odası (KEVE), Bilim ve Teknik Odası (ETEK) ile çevre örgütlerinin karşı çıktığını anımsattı.

Habere göre Petridis dün yaptığı açıklamada, yasa tasarısıyla hedeflerinin, “malları ucuza satmak değil, kamu yararına devlete daha iyi esneklik sağlamak” olduğunu belirtti.

Haravgi gazetesi ise, hükümetin açık artırmayla satmak istediği 37 taşınmaz arasında, Arkeoloji Müzesi’nin yapılmasının planlandığı arazinin, ayrıca Başkan Anastasiadis’in Teknoloji Üniversitesi (TEPAK) için ayrılacağı sözünü verdiği Limasol’daki Verengaria evlerinin de bulunduğunu yazdı. 

Gazete, satılması gündemde olan arazilerin birçoğunun özel yatırımlarla yan yana olmasının soru işaretleri yarattığını kaydetti. 

Fileleftheros gazetesi de, 37 taşınmaz mal içerisinde Natura 2000 koruma bölgesi dahilinde olan toprakların da bulunduğunu yazdı. 

Siyasilerden yorumlar

Alithia gazetesi de, siyasilerin konuyla ilgili eleştirilerini aktardı. 

AKEL’in desteklediği Başkan adayı Stavros Malas, Anastasiadis yönetiminin yasa tasarısıyla, büyük miktarda devlet toprağının  satışı için kendilerine açık çek verilmesini istediğini söyledi. 

DİKO Milletvekili Panikos Leonidu da, parti olarak kalkınma yanlısı olduklarını, ancak hükümetin ısrarının arkasında gizlenen çıkarlara hizmet etmeyeceklerini, devlet toprağının satılması konusunda kimseye yetki vermeyeceklerini belirtti. 

Başkan adaylarından  Yorgos Lillikas ise, Anastasiadis hükümetinin görev süresin dolmasına az bir zaman kala konuyla ilgili ısrarının kışkırtma olduğunu söyledi. Lillikas, “Eğer memorandumdan çıkmışsak ve hükümetin ilan ettiği gibi ekonomi gelişiyorsa, hükümetin devlet toprağını satma ısrarı ve acelesi nedendir”  diye sordu. 



Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

İş yerine ait yüklü miktardaki parayı çalıp kumar oynadı!

Voice Kıbrıs Haber

Çeler “Girdi maliyetlerini düşürmek, denetim yapmak, sürdürülebilir bir politika oluşturmak bu kadar zor mudur?”

Voice Kıbrıs Haber

Yolcu uçağı türbülansa girdi 1 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı

AA

Erhürman “Bir ay için aldığınız karar, hayvancıyı perişan edecek”

Voice Kıbrıs Haber

Suçla bağlantılı 2 kişi daha tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber