FeaturedKIBRIS

Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis Mısır temaslarını tamamladı

Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in, Mısır’a gerçekleştirdiği ziyaretin tamamlandığı belirtildi. 

Alithia gazetesi, Rum Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya dayanarak, Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in, Mısır temaslarının, referans noktasının, Güney Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi’nden doğalgazın, boru hattıyla, Mısır’a taşınması şeklindeki planlama da dahil olmak üzere Güney Kıbrıs-Mısır arasındaki enerji işbirliği olduğunu yazdı. 
Hristodulidis’in, Mısır yetkilileriyle temaslarda bulunduğunu yazan gazete Mısır Cumhurbaşkanı El Sisi’nin tekrar seçilmesinin ardından, Mısır’a yaptığı ilk ziyaretini yaptığına dikkati çekti. 
Habere göre Hristodulidis temasları sırasında, iki ülke arasındaki ilişkileri, bu ilişkilerin geliştirilmesi, enerji, ticaret, eğitim ve turizm gibi çeşitli alanları kapsayan devletlerarası anlaşmaların ileriye götürülmesi ve imzalanması gibi konuları ele aldı. 
Öte yandan Fileleftheros gazetesi, Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi tarafından kabul edildiğini yazdı. 
Habere göre Hristodulidis, Mısırlı yetkililerle gerçekleştirdiği görüşmeler sırasında, Türkiye’nin, Güney Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölge içerisindeki provokasyonları hakkında bilgi verdi. 
Gazete bu çerçevede uluslararası hukuku çiğneyen herhangi bir faaliyetin ve davranışının, bölgedeki güvenlik ve istikrarı ayrıca devletlerin bütünün çıkarlarını ve aralarındaki işbirliği perspektiflerini sabote ettiği tespitinin de yapıldığını savundu.
Haravgi gazetesine göre Hristodiulidis, Mısır Başbakanı Şerif İsmail ile de bir araya gelerek ikili ilişkileri ele aldı. 



Benzer Haberler

Silahla yakalanan şahıslar 6 gün daha tutuklu kalacak

Voice Kıbrıs Haber

Kundaklama olayı ile ilgili iki kaportacının tutukluluk süresi uzatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Tayvan’dan getirdikleri 13 kilo uyuşturucuyla yakalananlara 3 ay hapis cezası verildi

Voice Kıbrıs Haber

Cinsel taciz iddasıyla tutuklanan şahıs teminatla serbet bırakıldı

Voice Kıbrıs Haber

Sahte öğrenci belgesi düzenleyenlerin tutukluluk süreleri uzatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Kartingciler gençlik haftasında yarışacak

Voice Kıbrıs Haber