DÜNYATeknoloji

Robot Sophia, Will Smith ile bir araya geldi

Dünyaca ünlü ABD’li oyuncu Will Smith, Hanson Robotics şirketi tarafından geliştirilen ve önceki yıl Suudi Arabistan tarafından vatandaşlığı verilen insansı Robot Sophia ile bir araya geldi.

Aktör Will Smith, Robot Sophia ile Cayman Adaları’nda bir randevu için buluştu. Videoda Sophia’yı esprili bir dille tavlamak isteyen Smith ve ilginç cevaplar veren Sophia arasında geçen muhabbet renkli görüntülerin ortaya çıkmasına sebep oldu. Oldukça eğlenceli olan videoyu, kısa sürede 1 milyondan fazla kişi izledi.

İnsansı Robot Sophia’nın Will Smith’in başrolünde oynadığı ‘I, Robot’ filmine gönderme yaparak sorular sorması ise dikkatleri çekti. 

Sophia, ufak şakalar yaparak ortamı ısıtmayı deneyen ünlü oyuncuyu “Şaka yapmak, akıl dışı bir insan davranışıdır” diyerek yanıtladı.

Smith, “Robotların en sevdiği müzik türü ağır metaldir” diyerek Sophia’yı güldürmeye çalışsa da yapay zeka ile donatılmış robotun esneyen ve uyuyor taklidi yapan suratıyla karşılaştı. Ardından Sophia “Robotlar metalden değil; daha çok silikon, plastik ve karbon fiberden üretilir” diyerek ünlü oyuncuyu düzeltmeyi de ihmal etmedi.

 


Benzer Haberler

Titanik filminin kaptanı hayatını kaybetti

Voice Kıbrıs Haber

ABD’den İsrail kararı: Sevkiyat durdu

AA

Netanyahu “Gazze’ye saldırıları sonlandırma talebini kabul etmeyeceğiz”

AA

İsrailliler yeniden sokaklara indi

AA

Texas’ta aşırı yağışlar nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi

TRT

Brezilya’da sel felaketi

Voice Kıbrıs Haber