Voice Kıbrıs Haber
FeaturedKIBRIS

RMMO’nun atış alanından çalınan patlayıcılar halen bulunamadı



RMMO’nun, Vuda atış alanındaki planlı tatbikatı sırasında “çaldırdığı” 13,6 kilo TNT tipi patlayıcıyı arama çalışmaları sonuç vermedi.

Alithia’nın “Milli Muhafız Ordusu’nun Çalınan Patlayıcılarıyla İlgili Araştırmaları Sonuçsuz” başlıklı haberine göre Rum Polisi İletişim sorumlusu Hristodulos Konsolos, polisin, tatbikat sürecine müdahil olan ve patlayıcılarla ilgisi bulunan kişileri sorgulamakta olduğunu ancak şu ana kadarki çalışmaları çerçevesinde olayı netleştirecek bir tanıklığa ulaşamadığını söyledi.

Gazete tatbikat alanından kaybolan/çalınan TNT’lerle ilgili RMMO’nun da kendi araştırmasını yürüttüğünü hatırlattı.

Habere göre Rum Savunma Bakanlığı Sözcüsü Hristos Pieris, görevlendirilen RMMO subayının ve polisin yürüttüğü araştırmaların sonucunu beklediklerini açıkladı.

Öte yandan Haravgi’ye göre patlayıcıların suç unsurlarının mı eline geçtiğini yoksa hurdacılar tarafından mı alındığını bilmediklerini belirten Rum Savunma Bakanı Vasilis Palmas “olumlu tek şey, söz konusu patlayıcıların sadece fünye ile ve belirli bir protokolle patlatılabilecek olmasıdır.” dedi.






Benzer Haberler

TIP-İŞ, Sağlık Bakanı ile tüm ilişkilerini askıya aldığını açıkladı

TAK

Cuma günü iki bölgede 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Bitcoin 14 ayın dibinde!

Voice Kıbrıs Haber

23.Orkide Yürüyüşü Lefke’de yapılıyor, biletler satışa sunuldu!

TAK

KTTB “Tarama yok, sorumluluk yok, hesap yok”

TAK

Erhürman, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu’nda görevden alma ve atamalar yaptı

TAK