CoronavirüsFeatured

River Side çalışanları karantinaya alınıyor

Sağlık Bakanı Ali Pilli, BRT’ye yaptığı açıklamada ülkemizdeki koronavirüsü salgınıyla ilgili gelişmeleri anlattı.

Pilli bugün tespit edilen 2 vakanın, İngiltere’den gelen öğrenciler için karantina merkezi olarak kullanılan River Side oteldeki çalışanlar olduğunu söyledi.

Pilli yaptığı açıklamada River Side Otel’de iki çalışanın pozitif çıkmasının ardından yarın 75 kişilik personelin karantinaya alınacağını ve tüm temaslıların belirleneceğini açıkladı.

Pilli ayrıca İngiltere’den gelip 14 günlük karantina sürelerini River Side otelde tamamlayıp, ev izolasyonlarına devam eden öğrencilerin, 7 gün daha bu izolasyona devam etmelidirler dedi.

Lapta bölgesinde, pozitif vakalarla ilgili sosyal medyada bazı iddialar dolaştığını belirten Pilli, “lütfen itibar etmeyiniz. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaları doğru kabul ediniz” dedi.

Riverside otelde çalışan ve test sonucu pozitif çıkan bir kişinin markette görüldüğü yönündeki iddiaların asılsız olduğunu söyleyen Pilli, bahsi geçen kişinin test sonuçlarının negatif çıktığını, konunun bilgileri dahilinde olduğunu söyledi.

Pilli son olarak Lapta halkına seslenerek, telaşa kapılmamalarını talep ederek, yeni bir bulaşın söz şu an söz konusu olmadığını kaydetti.

(BRT)


Benzer Haberler

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

NTV

TC Dışişleri Bakanı Fidan Holgun’i kabul etti

AA

Sosyal medya fenomeni Yağmur Taktaş’ın mezarı otopsi için açıldı

AA

Hayvancılar araçlı eylem uyarısı yaptı, hükümete pazartesi gününe kadar süre!

TAK

47 dersin tümüne sahte not girişi yapılarak mezun edildi!

Voice Kıbrıs Haber

Nisan ayı hayat pahalılığı açıklandı!

TAK