DÜNYA

Rio Karnavalı coşkuyla başladı

Covid-19 salgını nedeniyle iki yıl ara verilen Rio Karnavalı, cuma günü renkli kostümler içinde coşkuyla tekrar başladı.

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde her yıl düzenlenen Rio Karnavalı, iki yıl aranın ardından tekrar sevenleriyle buluştu.

Brezilya samba okullarının dansçıları ve müzisyenleri, başkent Rio de Janeiro’da Sambadrome geçit alanında açılış töreni düzenledi. Törene katılan seyirciler coşkulu tezahüratlar yaparken dansçılar da hünerlerini sergiledi.

Çarşamba günü yapılan hazırlıklar sırasında meydana gelen bir kazada 11 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybetmesi üzüntüye yol açtı. Ancak kent yetkilileri ve dansçılar iki yıl sonra festivalin tekrar düzenlenmesinden mutlu olduklarını söyledi.

Dünyanın birçok ülkesinden milyonlarca izleyicinin takip ettiği Rio Karnavalı’nın 30 Nisan’a kadar süreceği kaydedildi.

Rio karnavalı her ne kadar çılgın ve kuralsız gibi görünse de gelenek ve kurallarla sıkı şekilde bağlı kültürel bir aktivite.

Samba okullarına müzik ve dans ile bir hikaye anlatmaları için 1 saat kadar vakit veriliyor ve ortaya konan gösteri jüri tarafından dokuz kritere göre değerlendiriliyor.

Örneğin karnavalın gözdesi olan Viradouro okulu tema olarak Rio’nun efsanevi 1919 karnavalını seçti. Bunun nedeni o dönem yaşanan ve İspanyol gribi olarak bilinen pandeminin yarattığı yıkımdan sonra kutlanan ilk karnaval olması.

Brezilya ekim ayında ülkede kutuplaşmaya sebep olan seçimlerle karşı karşıya, büyük olasılıkla aşırı sağcı Başkan Jair Bolsonaro ile solcu eski lider Luiz Inacio Lula da Silva’yı karşı karşıya getirecek olan bu seçimler öncesi verilecek mesajlar daha da fazla önem kazandı.



Benzer Haberler

28 yıl komşunu evinde alıkoyan kişi gözaltına alındı

AA

Paris’te düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi öldü

AA

Gazze’de can kaybı 35 bin 233’e çıktı

TRT

Silahlı saldırıya uğrayana Slovakya Başbakanı’nın hayati tehlikesi var

TRT

Son 7 yılın en büyük Güneş patlaması gerçekleşti

TAK

ABD ve Çin, yapay zeka güvenliği ve risklerini ele aldı

TAK