FeaturedKIBRIS

Resmi evrak sahteleme olayı ile ilgili yeni gelişme!

Girne’de 2019 yılı içinde meydana gelen resmi evrak sahtelemeyle ilgili olarak tutuklu bulunan M.E ve S.Ö tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından bugün , yeniden Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Meselenin tahkikat sorumlusu Halil Drangoz mahkemede verdiği yeminli ifadede, zanlı 1 M.E’nİn, Girne  Tapu ve Kadastro dairesinden sahte resmi belgeyi tedavüle sürerek Gizem Aksun’a ait, 2 adet taşınmaz malı Yaztech İnvestment limited adına devredip , sahtekarlıkla mal temin ettiğini söyledi.

24 Temmuzda polise gelen şikayetin ardından M.E ve S.Ö’nün tutuklandığını hatırlatan tahkikat sorumlusu, S.Ö’nÜn , gönüllü ifadesindeki ayrıntıları anlattı.

Olaya karışan kamu görevlileriyle ilgili araştırma yapılması gerektiğini, ayrıca polise 2 yeni şikayet daha geldiğini dile getiren tahkikat sorumlusu, meseleyle ilgili tahkikatın her geçen gün genişlediğini söyledi ve zanlıların tutukluluk sürelerinin 7’şer gün daha uzatılmasını talep etti.

M.E’nin avukatı Emre Kadri tutukluluk süresinin uzatılmasına itirazda bulunmazken, devri yapılan
gayrimenkullerin çoğunun, M.E. ile ticaret yanında yakın ilişkisi olan şahısların olduğunu ve bu devir işlemlerinden  söz konusu şahısların haberdar olduğu iddiasında bulundu.

S.Ö’nün avukatı Tevfik Mut, ise tutukluluk talebine itirazda bulundu.

Girne kaza mahkemesi yargıcı Melten Dündar zanlıların 7’şer gün daha tutuklu kalması emri verdi.

Sahte evrak davasıyla bağlantıları olduğu şüphesiyle tutuklanan , Girne Tapu ve Kadastro Dairesinin 3 çalışanı bugün Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Girne Tapu Dairesi’nde işe gitmeyen çalışanlar, arkadaşlarının haksız yere tutuklandığını belirterek, mahkeme önünde alkışlarla ve sloganlarla mesai arkadaşlarına destek oldu.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında, zanlıların avukatları Serhan Çınar, Niyazi Muruz ve İpek Çakmak hazır bulundu.

Girne Kaza mahkemesi yargıcı Meltem Dündar, tarafları dinledikten sonra mahkemelerin tutukluluk duruşmalarında belli başlı kriterleri olduğunu ifade ederek zanlıların itham olduğu suçların bir kısmının ağır cezalık suçlar olduğunu kaydetti.

Dündar, zanlıların serbest kalması durumunda soruşturmaya etki etme olasılıkları olduğuna vurgu yaparak zanlıların soruşturma amaçlı 3’er gün tutuklu kalmaları emrini verdi.

(BRT)


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber