FeaturedKIBRIS

Rauf Denktaş Üniversitesi çalışanları teminatla serbest!


(Kamalı Haber) – Lefkoşa-Surlariçi’nde faaliyet gösteren Rauf Denktaş Üniversitesinde sahte öğrenci belgesi düzenlenmesiyle ilgili tutuklanan öğrenci işlerinde asistan olarak görev yapan zanlı,  aynı okulda danışmada çalışan 2 zanlı mahkemeye çıkarıldı.

Lefkoşa Adli Şube’de görevli polis memuru Emine Çıkan mahkemede olguları aktardı.

Polis, 8 Mayıs 2024 tarihinde Lefkoşa-Surlariçi’nde faaliyet gösteren Rauf Denktaş Üniversitesinde öğrenci işlerinde asistan olarak görev yapan zanlının aynı okulda öğrenci işlerinde çalışan diğer zanlının isteği üzerine yine aynı okulda eğitim gören zanlı ile başka öğrenciler için sahte öğrenci belgesi düzenlediklerini söyledi.

Polis, zanlılardan birinin 12 Mayıs’ta Ercan Havaalanından çıkış yaparken yakalandığını açıkladı. Polis, diğer iki zanlının da soruşturma kapsamında 15 Mayıs’ta tutuklandığını belirtti.

Polis, soruşturmanın zanlıların etki edebileceği kısmının tamamlandığını, zanlılardan birinin  Girne’de benzer meseleden tutuklanarak, teminata bağlandığını belirterek, teminat talep etti.

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlıların yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, haftada iki gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunmalarına, zanlılardan birinin 40 bin TL nakit teminat yatırmasına, bir kefilin 700 bin TL tutarında kefalet senedi imzalamasına emir verdi. Yargıç, diğer 2 zanlının ise 30’ar bin TL nakit teminat yatırmasına, Mokavo için bir kefilin 700 bin TL, Onyeusi için ise iki kefilin 500’er bin TL kefalet senedi imzalamasına emir verdi.

 

 

 






Benzer Haberler

Üç kardeş 70 yıl sonra birbirine kavuştu

AA

Futbol dünyası yasta, 26 yaşında hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

Tuğcu’dan Aydın’a “Dün toplamda 58.6 saat’lik kesinti yaşandı, bu mu kesintilerin son bulmuş hali?”

Voice Kıbrıs Haber

Tarihin en sıcak ayı, yüzlerce kişi hayatını kaybetti

NTV

Timsah kadını yuttu, cesedi midesinden çıktı

NTV

İnşaat sektöründe “safe pass”

TAK