FeaturedKIBRIS

“Raporun incelenmesiyle gerekli kesintiler yapılacak”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Meclis’te, Barçın’ın ve milletvekillerinin yerinden sorduğu soruları yanıtladı.

Ataoğlu, teşviklerden gelir kaybını gidermek için DPÖ ve Turizm Planlama Dairesi’nin birlikte çalışması, muafiyetlerin daha sıkı denetlenmesi konusunda çalışma başlattıklarını söyledi.

Turizm Gelişim Yasası’nın tadil edildiğini, yasa konusundaki çalışmanın Cuma günü sonlanacağını belirten Ataoğlu, “Geçmişten gelen eksiklikler var. Maalesef denetim eksikliği var… Otel ve yatak sayısının artırılması için de bu düzenlenme önemli…”dedi.

10 milyon Euro teşvik verilen acentelere yönelik Sayıştay raporunun bir hafta önce ellerine ulaştığını belirten Ataoğlu, raporun incelenmesiyle gerekli kesintilerin yapılacağını ifade etti.

Ataoğlu, Lefke bölgesinin turizm gelişim bölgesi olabilmesi için çalışıldığını ifade ederek, bu bölgenin turizme kazandırılması çalışmalarının şimdiye ait olmadığını da kaydetti.

-Şan

Maliye Bakanı Alişan Şan da Barçın’ı yanıtladığı konuşmasında, üç başlıktan oluşan teşviklerin kalem kalem inceledikten sonra verildiğini vurguladı.

Gümrüğe tabi mallarda teşviklerin ya limanda ya da antrepodan çekilirken denetlendiğini ifade eden Şan, bu konuda sıkıntı olmadığını söyledi.

 


Benzer Haberler

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kusurlu buldu

TAK