CoronavirüsFeatured

“Radikal kararlar almakta kararlıyız”

Sağlık Bakanı Ali Pilli BRT Ana Haber bültenine telefonla katılarak son gelişmelerle ilgili bilgi verdi.

Sosyal medyada çeşitli spekülasyonlar yapıldığını kaydeden Bakan Pilli, halktan Bakanlıktan gelecek açıklamaları dikkate almalarını istedi.

Halkın sağlığını ön planda tutuklarını belirten Bakan Pilli, yerel vakalarda artış yaşandığını, bunu göz önüne alarak radikal kararlar almaya hazır olduklarını söyledi.

Pilli “Halkımız bize güvensin. Gerekli zamanda gerekli tedbirleri alacağız. Halk sağlığı için radikal kararlar almaya da kararlıyız” dedi.

Son 24 saatte saptanan vakalar ile ilgili de bilgi veren Bakan Pilli, saplanan pozitif vaka sayısının 26 olduğunu kaydetti.

Ülke dışından gelen vaka sayısının 4 olduğunu belirten Pilli, “Bunlar karantina altındadır ve iç bulaşa neden olmayacaktır” dedi. Sağlık Bakanı Pilli, 18 vakanın daha önce tespit edilen vakaların temaslıları olduğunu ve karantina merkezlerinde tutuldukları için herhangi bir bulaşa neden olmadığını söyledi.

Pilli 4 vakanın ise yerel vaka olarak tespit edildiğini ve temaslılarının tespitine başlandığını kaydetti.

Sağlık bakanlığının 7/24 çalıştığını kaydeden Bakan Pilli “halkımız kendine düşen görevleri yapsın, biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu savaşı biz kazanacağız” dedi.

Maskenin önemine vurgu yapan Bakan Pilli, herkesin maske takması durumunda bulaş yaşanmayacağını vurguladı.

Vakaların durumu ile ilgili de bilgi veren Bakan Pilli, 1 Temmuz’dan itibaren 329 vaka tespit edildiğini, bunların 179’unun taburcu edildiğini söyledi. Bakan Pilli “Şu anda 150 tedavi gören vakamız var. 45’i pandemi merkezinde tedavi görmektedir. 105’i ise pandemi otellerinde pozitif olan testlerinin negatife dönmesini beklemektedir. Herhangi bir semptomları yoktur” dedi.

Yoğun bakıma ihtiyaç duyan vaka olmadığını kaydeden Bakan Pilli, bugüne kadar yurt dışından 202 vaka geldiğini bunların 94’ünün temaslı olarak tespit edildiğini söyledi.

Yerel vakaların sayısının ise 34 olduğunu belirten Pilli, temaslı ekibinin çok iyi çalıştığını, pozitif vakaların 400 tane temaslısının karantina merkezlerinde tutulduğu bilgisini verdi.

Sağlık Bakanı olarak pandemi merkezinde çalışan doktorlar ve Tabipler Birliği ile görüş alışverişinde bulunduklarını kaydeden Pilli, Üst Komitenin bugün herhangi bir karar üretmediğini, yarın Bakanlar Kurulunda da görüşerek bazı kararların üretileceğini söyledi.

(BRT)


Benzer Haberler

ABD’de hava yolu şirketi 101 yaşındaki kadını uçuşa bebek olarak kaydetti

TAK

Küresel piyasalar Fed haftasına pozitif seyirle başladı

Voice Kıbrıs Haber

Brent petrolün varil fiyatı yüzde 0,73 düşüşle 87,56 dolar oldu

Voice Kıbrıs Haber

Bellapais İlkbahar Müzik Festivali Trio Konseri ile devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber

Orkide Yürüyüşü yapıldı

TAK

Gazimağusa Belediye Başkanı Uluçay Gamabel personelinin maaşlarının performans kriterlerine göre ödeneceğini açıkladı

TAK