FeaturedKIBRIS

Purnara Mülteci Kampı’nda gerginlik

Kokkinotrimithia’da bulunan Purnara Mülteci Kampı’nda dün yine polis ve mülteciler arasında gerginlik yaşandığı belirtildi.

Haravgi ve diğer gazeteler, Rum Polis Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya dayanarak, dün öğle saatlerinde, siyasi sığınma başvuru sahipleri ile polis arasında gerginlik yaşandığını yazdılar.

Siyasi sığınma başvuru sahiplerinin, kampı çevreleyen tel çitleri sökmeye çalıştığını ve polisin sınırlı oranda göz yaşartıcı gaz kullandığını, mültecilerin ise polislere taş fırlatmaya çalıştığını yazan gazete, kamptaki olayların saat 15.00’de kontrol altına alındığını belirtti.

Habere göre mülteciler, kötü yaşam koşullarıyla birlikte pandemi nedeniyle başlayan ancak kaldırılmayan mecburi hapiste tutulmalarını protesto ettiler.

Öte yandan Alithia gazetesine göre, EDEK olaylarla ilgili dün yaptığı açıklamada, Purnara’daki olayın,  yasa dışı mülteci akınının kısıtlanması için kararlı tedbirlerin alınması konusunda tehlike çanlarını çaldığını belirtti.

ELAM ise açıklamasında, misafir edildiği ülkeye saygı duymaksızın suç işleyen yabancıların sınır dışı edilmeye başlanması gerektiğini ifade etti.

(TAK)


Benzer Haberler

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (7 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber