FeaturedKIBRIS

“Protokoller zamanında uygulanabilseydi, KKTC bambaşka bir ülke olurdu”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, TC ile KKTC arasında bugüne kadar imzalanan protokollerin uygulanmadığına vurgu yaparak, “Oysa bu protokoller zamanında uygulanabilseydi, KKTC bambaşka bir ülke olur, şu anda yaşadığımız sıkıntıların birçoğunu yaşıyor olmazdık” dedi.

Arıklı sosyal medyadan yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“PROTOKOL ÜSTÜNE…

Sanırım, KKTC ile TC arasında şimdiye kadar 10 tanesi Mali ve Ekonomik İşbirliği Protokolleri olmak üzere, 100 civarında ikili anlaşma imzalanmıştır.
Bu anlaşmaların bir çoğu imzalanmış ama hiç uygulanmadan tozlu raflara kaldırılmıştır. Oysa bu protokoller karşılığında Türkiyeden yüklü paralar alınmış, ama protokollerin gereği asla yerine getirilmemiştir.
Oysa bu protokoller zamanında uygulanabilseydi, KKTC bambaşka bir ülke olur, şu anda yaşadığımız sıkıntıların bir çoğunu yaşıyor olmazdık…
Bunun en acı örneği, Rahmetli Özal’ın 1980 li yılların ortalarında KKTC yi serbest Bölge yapma projesi idi ki, en sağından en soluna bütün Red Cephesi o zaman Özal’ı topa tutmuştu. Düşünün ki TC Başbakanına kaldığı Dome Otelde kahvaltı bile verilmemişti. Ne gariptir ki aynı dönemde, Dubai’nin Serbest Bölge ve Ticaret Merkezi olması için düğmeye basılmıştı. Bugün Dubai nerede biz neredeyiz…
TC ve KKTC arasında ilk Mali ve Ekonomik İşbirliği Protokolü 2001 yılında imzalandı. O protokolde yazılı olan Yerel Yönetimler Reformu dahil bir çok madde mevcut protokolde de var. Defalarca imzalamışız ama gereğini yapmamışız.
Red Cephesi imzalanan her anlaşmaya aynı refleksi göstermiş ve o protokolü bugün olduğu gibi “Yok Oluş veya Teslim Anlaşması” olarak kamuoyuna lanse etmiştir.
Eminim ki biz boş bir kağıda imza atmış olsak, bu malum Red Cephesi, gözü kapalı o boş belgeye bile aynı mantık ve gerekçelerle karşı çıkardı…
Not; Ben yukarda yazdığım şeyleri Meclis kürsüsünde veya TV lerde en az 100 defa söylemişimdir. Ama emimim ki Malum Cephe ilk defa duymuş gibi bana saldıracak…”


Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kusurlu buldu

TAK

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA