FeaturedKültür Sanat

Pop- up Festivali için çağrı!

Pop- up

Lefkoşa Belediyesi, Lefkoşa Belediyesi Sanat Merkezi ve Pierides Vakfı (NiMAC) işbirliği ile 2017 Pop – Up Festivali’nin organizasyonu dahilinde, 1-31 Aralık 2017 tarihleri arasında Eski Belediye Pazarı’ndaki etkinliklerin düzenlenmesi ve boş dükkanların paylaştırılması için bir çağrı yayınladı.

Festival temel amacı, günümüzde girişimcilik, eğlence ve kültür alanında yaratıcı ve yenilikçi olan ne varsa, Lefkoşa’nın tarihi merkezinde toplamak. Festivalin düzenlenmesiyle birlikte, Eski Lefkoşa’nın girişimciliği gerek ticari aktiviteler gerekse yeniliklerle geliştirerek yeniden hayata döndürülmesi ve canlandırılması ve yeni yeteneklerin ortaya çıkmasıdır.
Proje bünyesinde birçok – eğitsel, kültürel, dinlendirici – paralel aktiviteyi barındırırken halkın aktif katılımını hedefliyor.
Başvurular aşağıda belirtilen alanlarda kabul edilecektir:
A. Yenilik
Yeni kurulan şirketlerden (start-up) yenilikçi fikirleri içeren başvurular.
B. Ticaret
Profesyonel ya da genç girişimciler ve sanatçılar tarafından perakende ticaret alanındaki başvurular.
C. Sanat
Sanat ve kültür (ör. Sergiler, kurulumlar, tiyatro, müzik, performans, dans) alanina ilişkin başvurular.
D. Eğitim
Önceden belirlenen uygun mekanlarda gerçekleştirilebilecek eğitsel aktivitelere (ör: atölyeler, kurslar, dersler ve diğer alakalı aktiviteler) ilişkin başvurular.
Festival mekanı, süresi ve saatleri:
Pop-up Festivali 2017’nin mekanı Lefkoşa’daki Eski Belediye Pazarı’ndaki boş dükkanlar olacaktır.
Festivalin süresi: 1-31 Aralık 2017
Dükkanların açılış gün ve saatleri:
Salı – Cuma: 15:00 – 20:00
Cumartesi – Pazar: 11:00 – 20:00
Pazartesi: Kapalı (Yılbaşı döneminde dükkanlar açık olacaktır)
Not: Açılış saatlerine mutlaka uyulmalıdır. Ancak, belirlenen çalışma saatleri dışında açık kalmak isteyen veya açılış saatlerinden önce etkinlikler düzenlemek isteyen dükkanlar için zorunlu değildir.
Katılım ücreti (seçilenler için)
A. Bir dükkan önceliği için, bir seferlik katılım ücreti €200 olarak belirlenmiştir.
B. Gelir getiren etkinlikler için (dükkanlar için geçerli değildir), bir seferlik katılım ücreti €50 olarak belirlenmiştir.
C. Gelir getirmeyen etkinlikler için (dükkanlar için geçerli değildir), katılım ücretsizdir.
Başvurular için son tarih
Başvurular:
A. 3 Kasım 2017 Cuma günü saat 15:00’e kadar, Tempon ve Pentadaktylos Cadeeleri’nin birleştiği köşedeki ofisimize, Pazartesi-Cuma 9:00-15:00 arası’nda kişisel olarak yapılabilir.
B. 5 Kasım 2017 Pazar günü saat 24:00’e kadar, [email protected] adresine “Declaration of Interest for POP-UP FESTIVAL 2017” başlığı ile elektronik olarak (dosya en fazla 7 MB büyüklüğünde olmalıdır) gönderilebilir.
Detaylı bilgi ve sorularıunız için bizlere Pazartesi-Cuma arası 09:00-15:00 arası 22797400 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.
Seçim Kriteri
Başvurular, yenilik, özgünlük, kalite ve uygulanabilirlik temelinde değerlendirilecektir.
Seçim Yöntemi:
1. Seçilecek katılımcı sayısı, uygun dükkan sayısı ve bütçeye göre belirlenecektir.
2. Seçim iki aşamada yapılacaktır: ön-seçmeler ve son seçim. Final listesine seçilen başvurular, gerekli görüldüğü takdirde başvuru üzerine detaylı görüşme ve inceleme için bir mülakata davet edileceklerdir.
3. Belediye ve Lefkoşa Belediyesi Sanat Merkezi (Nicosia Municipal Arts Centre) herhangi bir başvurunun festival katılımı ile ilgili aldığı kararı savunmak zorunda değildir.
4. Katılımcılar bu amaçla oluşturulacak bir komite tarafından seçilecektir.
Maddi Destek
Kategori A
(gelir getirecek olan başvurular için)
Belediye dükkanların çalışması için gerekli olan, su (yalnızca su altyapısı olan yerlerde) ve elektrik gibi masrafları karşılamaktan sorumlu olacaktır.
Kategori B
(gelir getirmeyecek olan başvurular için)
1. Belediye dükkanların çalışması için gerekli olan, su (yalnızca su altyapısı olan yerlerde) ve elektrik gibi masrafları karşılamaktan sorumlu olacaktır.
2. Ek olarak, Belediye festival sürecince gerçekleşecek olan etkinliklerin uygulanabilmesi için toplam etkinlik bütçesinin %50sini aşmayan masrafları karşılayacaktır. Destek en fazla €400 olabilir.
Lütfen son seçim aşamsında, her iki kategori için de masrafların detaylı bir bildiriminin de sunulması gerekeceğini unutmayınız. Gerçekleşen bütün harcamalar için tüm makbuz ya da faturaların esasları sunulmalıdır.

Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK