DÜNYA

Pompeo’dan ‘güvenli bölge’ açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD ile Türkiye arasında “Müşterek Harekat Merkezi” kurulması konusunda mutabakata varılmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Bakan Pompeo, Suriye’nin kuzeydoğusunda kurulması planlanan güvenli bölgeye yönelik görüşmelere ilişkin Twitter’dan yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Suriye’nin kuzeydoğusunda ortak güvenlik endişelerimizi ele alan ve sürdürülebilir güvenlik mekanizması kurulması için ABD ve Türkiye arasında yapılan önemli ilerlemelerden memnuniyet duydum. Güvenli bölgenin kurulması, barış ve güvenliğin sağlanması açısından önemli bir adım.”

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Suriye’nin kuzeyinde ABD ile koordineli şekilde tesis edilmesi planlanan güvenli bölgeye yönelik, ABD askeri yetkilileriyle Milli Savunma Bakanlığında 5-7 Ağustos’ta görüşmeler gerçekleştirilmişti.

Görüşmelerde, Türkiye’nin güvenlik endişelerini giderecek ilk aşamada alınacak tedbirlerin bir an önce uygulanması, bu çerçevede güvenli bölge tesisinin ABD ile koordine ve yönetimi için Türkiye’de Müşterek Harekat Merkezi’nin en kısa zamanda kurulması konusunda mutabakat sağlanmıştı.

Türk ve ABD’li askeri yetkililerce, güvenli bölgenin bir barış koridoru olması ve yerinden edilmiş Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri için her türlü ilave tedbirin alınması konusunda da anlaşmaya varılmıştı.

(TAK)



Benzer Haberler

Gana’da 17 aylıkken resim yapan Liam, dünyanın “en genç erkek sanatçısı” oldu

TAK

28 yıl komşunu evinde alıkoyan kişi gözaltına alındı

AA

Paris’te düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi öldü

AA

Gazze’de can kaybı 35 bin 233’e çıktı

TRT

Silahlı saldırıya uğrayana Slovakya Başbakanı’nın hayati tehlikesi var

TRT

Son 7 yılın en büyük Güneş patlaması gerçekleşti

TAK