FeaturedKIBRIS

‘Polisin tepkisiz kaldığı bu olayın utancı hala temizlenememiştir’

Basın Emekçileri Sendikası, 22 Ocak 2018’de Afrika Gazetesi önünde yaşanan olayların yıldönümünde bir basın açıklaması okuyarak “toplumumuzun 26 Ocak tarihinde göstermiş olduğu tepki ayakta alkışlanacak bir duruştu” dedi.

Açıklama şöyle:

“Bundan bir yıl önce, 22 Ocak tarihinde ülkemizde ifade özgürlüğüne kara bir leke sürülmüştür. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Afrika Gazetesi’ne yönelik linç girişimi ve o gün yaşanılan faşizm tarihimizde kara bir gün olarak yerini almıştır. Yaşanılan bu faşist olayın ardından 4 gün gibi kısa bir süre içerisinde toplumumuzun 26 Ocak tarihinde göstermiş olduğu tepki ayakta alkışlanacak bir duruştu.

Polisin tepkisiz kaldığı ve gözlerinin önünde yaşandığı bu olayın utancı hala temizlenememiştir. Afrika Gazetesi çalışanlarını linç etmek isteyen, meclisin damına çıkıp yabancı ülke bayrakları çeken ve bu ülkenin cumhurbaşkanına hakaretler yağdırarak üzerine yürüyen kişiler ne yazık ki gerekli cezayı almamışlar, aldıkları komik ceza da tamamlanmadan mevcut hükümet tarafından affedilmişlerdir. Yine olaylara karıştığı tespit edilen 9 kişi de 1 yıldır polis tarafından sözde aranmakta ama bulunamamaktadır. Tüm bu demokrasi dışı durumlar yaşanırken işin en komik tarafı ise linç edilmek istenen Afrika Gazetesi’nin şu anda linç emrini veren Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesi ile yargılanmasıdır. Bu olaya karşı ise tek ses çıkaran siyasetçi Cumhurbaşkanı Akıncı olmuştur. Mevcut hükümet ise bırakınız bu yaşanılan faşizme ses çıkarmayı, gözü dönmüş canilere verilen cezaları fazla bulup affedilmelerini sağlamıştır. Aynı şekilde aranan 9 kişi ile ilgili de hiçbir girişim yapmamıştır.

Değerli toplumumuz, Madımak olaylarının bir benzerini bizlere yaşatan bu zihniyete karşı ilk günden beridir verdiğimiz mücadele devam etmektedir. Her türlü özgürlükleri korumak ve bu özgürlükler için mücadele etmek bizlerin en asli görevleri arasında yer almaktadır. Özellikle mesleğimiz gereği basın ve ifade özgürlüğü bizlerin onurudur. Her kim ki onurumuzu ayaklar altına almaya kalkarsa, bilecektir ki en sert şekilde bizleri karşısında bulacaktır ve gereken karşılığı alacaktır. Bu konularda kimse bizi sınamaya kalkmasın.”


Benzer Haberler

Hem maaş hem de iki emeklilik maaşı alan devlet yetkililerinin adı açıklandı

Voice Kıbrıs Haber

BRT Hayvanseverler Derneği 1. Genel Kurulu yapıldı

TAK

Hırsızlık çetesinin çaldığı bazı emareler halen bulunamadı!

Voice Kıbrıs Haber

Baf’ta polislerin otellere “komando baskınları” yapmasına tepki

TAK

Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler Fed’in faiz kararına çevrildi

AA

Akşener’den İYİ Parti kurultayında “veda” konuşması

BBC Türkçe