KIBRIS

“Polisin şiddet uygulayıcısı olarak karşımıza çıkması çok vahim bir durum

Kıbrıs Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkanı Berna Yılmazoğlu Özdoğa, 2 yabancı uyruklu öğrencinin poliste gözaltında oldukları süre zarfında fiziksel şiddete maruz kaldıkları yönündeki haberlerin kendilerini üzdüğünü belirtti.

Özdoğa yaptığı yazılı açıklamada, “toplumda düzeni ve kişileri koruması gereken polisin şiddet uygulayıcısı olarak karşımıza çıkması çok vahim bir durumdur ve izahı yoktur” dedi.

Basın yayın organlarına dün yansıyan habere göre ülkede ikamet eden 2 yabancı uyruklu öğrencinin poliste gözaltında oldukları süre zarfında fiziksel şiddete maruz kaldıklarının ifade edildiğine işaret eden Özdoğa, bu olay eğer gerçekse, polis teşkilatının suskunluğunu bozup bu konuda bir açıklama yapmasını beklediklerini kaydetti.

“Kıbrıs Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği olarak konunun takipçisi olacağımızı ve eğer varsa suçluların cezalandırılmasını beklediğimizi kamuoyuna duyururuz” diyen Özdoğa, çeşitli sivil toplum örgütlerinin yaptıkları araştırmalara değindi. Özdoğa, araştırmalara göre, her 10 kadından 4’ü fiziksel şiddete uğradığını ve her10 kadından 2’sinin kesici veya silahlı bir aletle saldırıya uğradığına işaret ederek, “Bu çok buyük bir orandır ve maalesef  ülkemizin aile içi şiddet ve insan hakları konusunda geldiği noktayı göstermektedir” dedi.

(TAK)



Benzer Haberler

“Yeni zanlılar ortaya çıkabilir”

Voice Kıbrıs Haber

Kayıp Otobüs Anıtı açıldı

TAK

DAÜ 26’ncı Bahar Festivali başlıyor

TAK

Atlı “Diyalog yolunun açık tutulması için ortak tavır almalıyız”

Voice Kıbrıs Haber

Atan “Hayat Pahalılığı rakamları gerçeği yansıtmıyor”

TAK

RDÜ’de asistan olarak çalışan zanlı sahte belge düzenledi!

Voice Kıbrıs Haber