FeaturedKIBRIS

Polis uyardı: Sahte dolarlara dikkat!

Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre; dün öğle saatlerinde Ercan Havalimanında yolcu olarak bulunan bir kişinin havalimanı içinde bulunan bir işyerinde alış veriş yaparak sahte para tedavüle sürdü.

11.04.2018 tarihinde, saat 14:30 sıralarında, Ercan Havaalanında yolcu olarak bulunan O.K.(E-21), havaalanı içerisindeki Adem Kaner Duty-Free isimli iş yeri içerisinde yapmış olduğu alışverişe karşılık tasarrufunda bulunan ve sahte olduğunu bildiği 2 adet 50 ABD Dolarını görevli personele vermek suretiyle tedavüle sürmüştür.

Olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine adı edilenin üzerinde yapılan aramada 3 adet daha sahte 50 ABD Doları nakit para bulunarak emare olarak alınmıştır. Bahse konu şahıs tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

Polis uyardı!

Polis, söz konusu sahte paralardan daha önceden piyasaya sürülme ihtimalini göz önünde bulundurarak vatandaşı çok dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bahse konu şahsın tasarrufunda ML 35643293A, MG 62111389A, ML 35643843A, ML 78655690A ve MG 65155222A seri numaralarını kapsayan toplam 5 adet sahte 50’lik ABD Doları banknot bulunmuştur.

Söz konusu sahte paralardan daha önceden piyasaya sürülme ihtimali göz önünde bulundurduğundan, ellerinde belirtilen seri numaraları ile başlayan “50’lik ABD Doları” cinsi para bulunduran; bankalar, döviz şirketleri, finans kuruluşları, marketler ve vatandaşlar ile para alım-satımı ve değişimi yapacak kişi ve kurumların çok dikkatli olmalarını, şüpheli gördükleri kişileri en yakın polis merkezine bildirmeleri önemle rica olunur.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kusurlu buldu

TAK

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA