FeaturedKIBRIS

Polis Genel Müdürlüğü, Alav cinayetinin ardından yaşanan süreçle ilgili açıklama yaptı

Polis Genel Müdürlüğü , Ayça Alav’ın cinayet zanlılarının yakalanmasında Müdürlük tarafından hiç kimsenin, kanunsuz bir fiil veya müdahaleye yönlendirilmediğini açıkladı.

Polis Genel Müdürlüğü, Lefkoşa’da Ayça Alav’ın iş yeri içerisinde öldürülmesinin ardından yaşanan süreç hakkında basın açıklaması yayınlandı.

Açıklama şöyle :
“İşlenen cinayetin hemen ardından, cinayet zanlılarının kanunsuz yollardan GKRY Bölgesine kaçtıklarının öğrenilmesi üzerine, Polis Genel Müdürlüğü tarafından resmi olarak İki Toplumlu Suç ve Suçlarla İlişkin Bilgi Değişimi Ofisi kanalı ile GKRY yetkililerinden bilgi istenmiş ancak, bugüne değin hiçbir resmi cevap alınamamıştır.
GKRY Bölgesinde bulunan zanlıların yeniden sınır ihlalinde bulunarak KKTC üzerinden ada dışına kaçmak için girişimde bulunabileceklerinin öğrenilmesi üzerine, Güvenlik Güçlerince KKTC – GKRY sınır bölgelerindeki tedbirler artırılmış ve 8 Ocak 2024 tarihinde yeniden KKTC topraklarına giriş yapan zanlılar, Polis Genel Müdürlüğü Ekiplerince tespit edilerek sağlıklı şekilde ele geçirilmişlerdir.
Kamuoyu tarafından bilinmelidir ki, zanlıların yakalanması öncesi, esnası ve sonrasında;
Polis Genel Müdürlüğü tarafından hiçbir kimse, kanunsuz bir fiil veya müdahaleye yönlendirilmemiştir.
Yapılan icraat sırasında, hiçbir surette KKTC sınırları dışına çıkılmamış ve GKRY topraklarına temas ve tecavüz edilmemiştir.
Yakalanan zanlılar haricinde, KKTC’de aranmakta olup GKRY Bölgesinde yaşayan hiçbir kimse KKTC topraklarına geçmemiştir.
KKTC Polis Örgütü’nün hiçbir yetkilisi tarafından hiçbir kimseye para veya başka herhangi bir vaatte bulunulmamıştır.
Acımasızca işlenen ve toplumda infial yaratan Ayça ALAV cinayetinin ardından, GKRY Bölgesinde rahat bir şekilde dolaşan ve adadan kaçmak için girişimlerde bulunan zanlıların yakalanıp KKTC Makamlarına teslim edilmesi için GKRY yetkilileri tarafından bugüne kadar hiçbir girişimde bulunulmamasına rağmen, asılsız iddialarla KKTC Polis Örgütü’nün yasal sınır ve mevzuatlar çerçevesinde başarıyla gerçekleştirdiği icraata gölge düşürerek, toplum nazarında olumsuz algı yaratılmaya çalışıldığı gözlemlenmektedir.”


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber