FeaturedKIBRIS

Piroi geçiş noktasının açılması için Anastasiadis’e mektup

Athienou Belediye Başkanı Kyriakos Kareklas, Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nicos Anastasiades’e bir mektup göndererek Piroi geçiş noktasının açılmasının faydalarını anlattı.

Kareklas mektubunda, 1974’den bu yana bunun sonuçlarına katlandıklarını, Lefkoşa’ya ulaşımın bir saati bulduğunu, oysa Kıbrıs’ın kuzeyinden geçerek bir iki dakikada Lefkoşa’ya gidilebileceğini, araçların daha uzun mesafe kat ettiklerini ve yıprandıklarını söyledi.

Öğrencilerin Lefkoşa’da ev kiralamak durumunda kaldıklarını, geçiş noktası açılırsa evlerinde kalabileceklerini masraflarını azaltabileceklerini belirten Belediye Başkanı, şimdiki mesafenin acil durumlarda da zarar verici olduğunu, diğer köylerin de geçiş noktasından faydalanacağını kaydetti.

Kareklas, Cumhurbaşkanı Anastasiades’e, Kıbrıs sorunun çözme müzakereleri çabaları ışığında Piroi geçiş noktasının açılmasında ısrar etmesini istedi.

KHA


Benzer Haberler

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK

Meclis’in yarınki gündeminde 2 yasa tasarısı var

TAK

Türkiye’de 7 yıl hapse mahkum edildi, KKTC’de yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

Hristodulidis “Yeniden birleşme vizyonu ve önceliğiyle bütün gücümle çalışacağım”

TAK

Birçok bölgede yarın 5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK