CoronavirüsFeatured

Pilli’den sitem dolu sözler

Sağlık Bakanı Ali Pilli de bugünkü koronavirüs vakalarıyla ilgili rakamları paylaştı.

Bugün 191 test yapıldığını ve 1 pozitif vaka tespit edildiğini kaydeden Pilli, Lefke’de tespit edilen vakanın, İsveç ziyaretinden dönmüş bir kişi olduğunu, bugün bakanlık ekiplerinin bölgede taramalara başladığını, şu ana kadar yapılan tüm testlerin negatif çıktığını fakat tarama ve testlere yarın da devam edileceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Pilli, “Koronavirüse karşı savaşı kazanmak istiyorsak bazı kurallara uymamız gerekir. Vatandaşlarımız evlerinden dışarı çıkmasın, zorunlu olarak çıkması gerekenler de maske taksın, sosyal mesafeye de uysun. Herkes kendine düşeni yapmalı” dedi.

Pilli ayrıca, Bakanlar Kurulu toplantısına giderken bir banka önünde maskesiz ve sosyal mesafe kurallarına uymayan insanlar gördüğünü ifade ederek, sitem etti.

“Bu savaşı kazanmak istiyorsak kurallara uymalıyız. Mutlaka evden çıkmamalıyız. Çıkarken de mutlaka maske takmalıyız. Ve mesafe kurallarına uymalıyız.” şeklinde konuşan Pilli, bugün karşılaştığı bir manzaradan dolayı sitemini dile getirdi.

Pilli: “Bugün evden gelirken bankanın bankamatiğinin önünde maskesiz ve sosyal mesafeye uymayan insanlar gördüm. Ben bir kez daha halkıma seslenmek istiyorum. Herkes kendine düşen görevi yapmak zorundadır. Bu sadece Sağlık Bakanlığını görevi değildir. Herkes kurallara uymak zorundadır”

Kaynak: TAK / Yenidüzen



Benzer Haberler

Bir kişiyi darp etti, polis aracının camını kırdı!

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Komite 4 yasa tasarısını onaylayarak Genel Kurul’a sevk etti

TAK

Cinayete teşebbüs eden zanlının ceza-i ehliyetinin olup olmadığına bakılacak!

Voice Kıbrıs Haber

Eczacılar Birliği Başkanı Öksüz “Yaşadığımız ithamların hiçbirini hak etmedik”

TAK

Tuğcu “Kıb-tek Yönetim Kurulu elektrik faturalarının daha da artmasına yol açacak yeni bir adım atmaya hazırlanıyor”

TAK