CoronavirüsFeatured

Pilli’den Siber’e sitem…

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun Covid 19 salgınının yarattığı koşulları ve ekonomik durumu değerlendirilmesine ilişkin oturumunda Sağlık Bakanı Ali Pilli de kürsüye çıkarak açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Bakan Ali Pilli, eski Meclis Başkanı ve Başbakanlık Covid-19 Koordinasyon Konseyi Başkanı Dr. Sibel Siber’in gündeme getirdiği ‘kayp malzeme’ konusuna da değindi.  Pilli şu ifadeleri kullandı:

“Kayıp malzeme yoktur.  Sibel Siber Hanımın yaptığı açıklama tamamen gerçek dışıdır. Keşke iyice araştırıp bu açıklamayı yapsaydı.  Hem beni, hem tüm bakanlık çalışanlarını, sağlık çalışanlarını üzmüştür”

Ali Pilli, ülkede aslında Ocak’tan beri koronavirüs görüldüğü iddiasına da katılmadığını ifade etti. İlk vakanın 9 Mart’ta tespit edildiğini söyleyen Pilli, “eğer Ocak ayında bazılarrına koronavirüs bulaşsaydı çok daha fazla vakayla karşılaşmamız gerekirdi. Ben Ocak’ta virüsün ülkeye girdiğine inanmıyorum” dedi.

“2019’A KIYASLA DAHA FAZLA CAN KAYBI YOK”

“Daha savaş bitmemiştir. Belkide gizli vakalar vardır” diyen Ali Pilli, dolayısıyla biz çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Bazı işletmeler açılırken bugüne kadar yaptığımız çalışmaların 10 katını yapmalıyız. Salgının bitmesi ya aşının bulunması, ya da mutasyona uğramasıyla olacak” şeklinde konuştu.   Uzmanlar böyle diyoruç

Geçen yıl ve bu yıl Mart ayında yaşanan can kayıplarıyla ilgili istatistikleri de açıklayan Pilli, 2019 Mart ayında 23 kişinin hastanede, 59 kişinin de evde hayatını kaybettiğini bildirdi. Pilli, 2020 Mart’ta ise 24 kişinin hastanede, 39 kişinin evde yaşamını yitirdiğini söyledi. Bakan Pilli, bu yıl koronavirüs salgını yaşanmasına rağmen, can kaybının geçen yılın altında olduğuna dikkat çekti.

30 BİN TEST KİTİ SİPARİŞ EDİLDİ

Abbot firmasının yeni ve gelişmiş testler geliştirdini kaydeden Bakan Pilli, bunlardan 30 bin adet sipariş verildiğini, Mayıs 15’ten sonra taramaların daha iyi yapılabileceğini de belirtti.

Pilli, şu anda Kovid-19 için 48 yoğun bakım 178 yataklı bir kapasitenin ayrıldığını da vurguladı.

“O KOLTUKTA OTURMAM”

Vekillerden gelen, bağışlara ve hastanenin yanan bölümünün onarılmasına ilişkin soruları da yanıtlayan Pilli, tüm bağışların tek tek yazıldığını ve nereye gittiğiniin belli olduğunu ifade etti.

“Hesap veremeyeceğimiz herhangi bir durum yoktur” diyen Pilli, “herhangi bir yolsuzluk durumu ortaya çıkarsa ben o koltukta oturmam” şeklinde konuştu.

Bakan Pilli, sigortayla ilgili de gerekirse 1 kuruşun bile hesabını soracaklarını, bu konuda hazırlanacak detaylı çalışmayı gelecek haftaki Meclis toplantısından önce milletvekillerine dağıtacağını söyledi.

(TAK)


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Kıbrıs Rum Savunma Bakanı Palmas “Halkın endişe etmesine gerek yok”

TAK