CoronavirüsFeatured

Pilli “Yarından itibaren aşılamalara randevuyla devam edilecek”

Pilli, aşılanmanın gönüllülüğe dayandığını da belirterek, aşı programında randevusuz gelenler yüzünden bazen yığılmalar olabildiğini ancak bundan sonra daha düzgün gideceğini tahmin ettiğini ifade ederek “Randevusuzları önlemek zor çünkü küçük ülkeyiz” dedi.

Sağlık Bakanı Ali Pilli, Kanal Sim’de gazeteci Sami Özuslu’nun programına telefon bağlantısıyla katılarak soruları yanıtladı.

“Şu ana dek ulaştığımız aşılar iyi bir seviye” diyen Bakanı Pilli, Türkiye’den gelen aşılarla şu anda ellerinde 20 bin doz aşı bulunduğunu, yarından itibaren aşılamalara randevuyla devam edileceğini kaydetti ve “Belediyelerimizle birlikte hareket ediyoruz. Çok güzel çalışıyoruz. 2. doz aşılar için düzenleme yapıyoruz. Kimse endişe etmesin. Aşı için gelenler de sağlık personeline yardımcı olsun. Sosyal mesafeye dikkat etsin” dedi.

“Aşılamalarda torpil yok ancak hiç olmadı dersem yalan olur. Bu ülkede bazı şeyler olabilir, küçük yer, herkes baskı yapıyor, Sağlık Bakanı her yere ulaşamaz” diyen Pilli, eşinin ve 90 yaşındaki kayınvalidesinin henüz aşılanmadığını söyledi.

Pilli, “Ben torpilden yana değilim ve torpil yapmam. Birçok kişi de bana kırılıyor ama sonra hak veriyor” ifadelerini kullandı.

Voice of the Island


Benzer Haberler

Güneyden kuzey atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar “KKTC Doğu Akdeniz’de huzur ve güvenin anahtarı”

TAK

Hekimler Sendikası’ndan 28 Nisan “Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü” mesajı

Voice Kıbrıs Haber

“RFA Cardigan Bay” ve “Jennifer” Gazze’ye gitmek üzere Güney Kıbrıs’tan yola çıktı

TAK

Doç. Dr. Arif Akkeleş hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

13 kilo uyuşturucu ile yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber