FeaturedKIBRIS

Pilli, Mevlevi’de köyle ilişkisi olmayan kişiye arazi!

Meclis Genel Kurulu’nda yasaların ardından güncel konuşmalara geçildi.  UBP Milletvekili Ali Pilli hali arazi kiralamalarıyla ilgili bir konuşma yaptı. Konuşmasında Mevlevi köyünde, köyle ilişkisi olmayan kişiye iş yeri yapması için arazi verildiğini ifade etti. 

Pilli’nin konuşmasının ardından İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars söz alarak suçlamaları yanıtladı.

PİLLİ

Pilli, öncelikle bu konudaki yasal mevzuat hakkında bilgi verdi.

Hükümetin devlet arazileri konusunda hassas olduğunu her fırsatta dile getirdiğini söyleyen Pilli, Güzelyurt -Lefkoşa yolunun çift şeritli yapılması sırasında çok sayıda vatandaşın kamulaştırma karşılığı ücret almadığını söyledi.

“MEVLEVİ’DE KÖYLE İLİŞKİSİ OLMAYAN KİŞİYE İŞ YERİ YAPMASI İÇİN ARAZİ VERİLDİ”

Bu kişilerin kamu menfaatini ön planda tutarak, konuyu mahkemeye taşımadığını söyleyen Pilli, öte yandan Mevlevi çemberi yanında bir kişiye köyle hiçbir ilişkisi olmadığı halde iş yeri yapması için arazi verildiğini belirtti.

Aynı kişinin babasına geçen hafta, bu bölgeden arazi verildiğini dile getiren Pilli, bölgeyle ilişkisi olmayan bu kişiye arazi verilmesinin bölgede rahatsızlık yarattığını dile getirdi.

Bu adım atılırken bölgedeki trafik akışının da göz önünde bulundurulmadığını kaydeden Pilli, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan’ın bölgeyi incelemesini istedi.

Pilli, “önceki bakan bu arazinin verilmesine izin vermediği halde yeni bakanın göreve gelir gelmez bu araziyi verdiğini” söyledi.

BAYBARS

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, kürsüde çıkıp bir şeyleri söylemenin, eşit ve adil olduğunu söylemenin güzel olduğunu ancak kürsüden inen kişilerin Meclis koridorlarında “söyledik ama kusura bakma” dediğini kaydetti.

Pilli’nin bahsettiği hali arazinin 7 Aralık 2016’da İcar Takdir Komisyonunda görüşüldüğünü ve bu araziyle ilgili kira kararı çıktığını anlatan Baybars, bürokratlar tarafından kendisine aktarılan bilginin, UBP içindeki çatışmalar nedeniyle bu kararın uygulanmadığı yönünde olduğunu kaydetti.

Araziler konusunda rapor istediğini anlatan Baybars, Kaymakam’ın bu karar alındığı halde uygulanmadığını kendisine ilettiğini, bölge Kaymakamı ve Merkez Kaymakamı’nın kira kararı hakkında uygunluk görüşü verdiğini anlattı.

“PİLLİ İLGİLİ ARAZİNİN KENDİSİNE KİRALANMASINI İSTEDİ”

Böyle olunca kendisinin, 2016’daki kararın, kira rayiç bedel olarak güncellenmesini istediğini kaydeden Baybars, Pilli’nin bu arazinin yanında arazileri bulunduğunu ve ilgili arazinin kendisine kiralanmasını istediğini dile getirdi.Baybars, Pilli’ye ne yapacaksın dediğinde “ağaç ekerim” cevabını aldığını kaydetti.

Baybars, Pilli’ye “halkı yanıltmaya ve kendi menfaatleriniz için bu şekilde konuşmaya hakkınız yoktur” dedi.

PİLLİ: “PLANIM İLGİLİ ARAZİYİ ORADA ÖLENLER İÇİN BOTANİK BAHÇESİ HALİNE GETİRMEKTİ”

Bunun üzerine yeniden söz alan Ali Pilli, Baybars’ın kendisine “çamur attığını” söyledi. Pilli, Baybars’la görüştüğünü ancak sadece köylünün arazinin verilmemesi talebini ilettiğini kaydetti.
Kendisinin toplumun menfaatini savunduğunu dile getiren Pilli “Alnım açıktır, ne aldıysam alın terimle aldım” dedi.

Pilli, o araziyle ilgili planının ilgili araziyi orada hayatını kaybeden insanlar için bir botanik bahçesi haline getirmek olduğunu anlattı.


Benzer Haberler

Havai fişek kullanımı mercek altında

TAK

8 kundaklama olayına karışan kişi tutuklandı

TAK

Afrodit yatağıyla ilgili öneri ikinci kez reddedildi

TAK

Kadınlar Konseyi’nin 49’uncu kuruluş yılında “Ayak İzleri” sergisi açıldı

TAK

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Üstel ve Yılmaz’dan Ankara’da narenciye için mutabakat zaptı

TAK