CoronavirüsFeatured

Pile Muhtarı “Kararlar bizi kapsamayacak şekilde değiştiriliyor”

Pile Muhtarı Veysal Güden, “Sağlık Üst Kurulu tarafından alınan ve 25 Aralık itibarı ile uygulamaya girecek olan karar bizleri kapsamayacak şekilde değiştiriliyor.” dedi.

Güden’in açıklaması şu şekilde:

“Değerli Pileliler, İyi Akşamlar.

En nihayet sizlere güzel bir haber verebilme fırsatı buldum. Gecenin bu saati de olsa olumlu bir sonuç elde etmekten mutluluk duyuyorum.

Hepinize müjdem olsun. Sağlık Üst Kurulu tarafından alınan ve 25 Aralık itibarı ile uygulamaya girecek olan karar bizleri kapsamayacak şekilde değiştiriliyor.

Az önce Sağlık Bakanı Sn Ali Pilli ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Sn. Tümgeneral Zorlu Topaloğlu ile bir görüşme gerçekleştirdik.

Konuyu her yönü ile ele aldık ve Pile’de sürekli olarak ikamet eden kişilerin isim listesini Sağlık Bakanlığı’na bildirmeyi ve bu kişilere test yapılmasını karara bağladık. Vardığımız mutabakat gereği yarın akşam testler ile ilgili bir görüşme daha yapacağız ve size bilgi vereceğim.

Özetle Bizlere test yapılacak ve Kuzeye normal şekilde geçişimize izin verilecektir.

Sağlık Bakanı Sn Ali Pilli’nin özel bir isteği oldu ve bunu sizlere aktarmak zorundayım. Bu süre zarfında Güney Kıbrıs’a gidenlerin tespit edilmesi halinde haklarında yasal işlem yapılacaktır. Dolayısı ile Cuma gününden itibaren 3 Ocak tarihine kadar Güneye gidilmemesi gerekmektedir. Lütfen gereken hassasiyeti gösterelim. Yılbaşı hiçbirimize zehir olmasın. Herkes dikkatli davransın ve mümkün olduğunca korunsun. Özellikle market çalıştıranlar lütfen maskesiz girişe olanak tanımasın ki herhangi bir bulaşma olmasın.

Yarın akşam yapılacak olan testler ile ilgili sizlere daha detaylı bilgi vereceğim.

Bu kararın alınmasında gösterdiği özel ilgiden ve çabadan dolayı Güvenlik Kuvvetleri Komutanımız Sn.

Tümgeneral Zorlu Topaloğlu’na ve sürece koyduğu olumlu katkı ve gösterdiği anlayıştan dolayı Sağlık Bakanı Sn Ali Pilli’ye teşekkür ederim.

Not: Yukarıda adı geçen Sn Bakan ve Sn Komutanın Tüm Pile Türküne özel sevgi ve selamlarını gönderdiler.

Not! Pile ile ilgili yazılara tepki verirken kimseyi rencide etmeden ve saygı çerçevesinde tepki verilmesinin en doğru seçenek olduğunu tekrar hatırlatmak ve sizleri uyarmak istiyorum.

Şimdilik İyi Geceler

Teşekkürler”

Voice of the Island/SM


Benzer Haberler

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Kıbrıs Rum Savunma Bakanı Palmas “Halkın endişe etmesine gerek yok”

TAK

Gençler polise molotof kokteyli ve taşla saldırdı

TAK

Karamollaoğlu, genel başkanlıktan ayrılacağını açıkladı

AA

İTT Zirvesi başladı

TAK

Narkotik köpeği geçit vermedi!

Voice Kıbrıs Haber