EkonomiFeatured

Petrol güne düşüşle başladı

Petrolde 2020’den beri en uzun soluklu düşüş trendi

Petrol, merkez bankalarının politikalarını sıkılaştırması ve Çin’in sıfır-Kovid stratejisini sürdürmesi nedeniyle daha yavaş küresel büyüme beklentileriyle iki yılı aşkın sürenin en uzun düşüşüne ilerledi.

Petrol güne düşüşle başladı.

ABD ham petrolü varil başına 92 ​​dolardan işlem gördü. Ağustos ayında yüzde 6’dan fazla değer kaybederek Ocak ortasından bu yana en düşük seviyesini gördü.

ABD’de, Fed enflasyonu bastırmak için agresif bir şekilde oranları yükseltirken, Avrupa bir durgunluğun habercisi olabilecek bir enerji krizi ile karşı karşıyayken, Asya’da, en büyük petrol ithalatçısı olan Çin’de büyüme yavaşladı.

Traderslar ayrıca arzla ilgili bir dizi sorunu da takip ediyor. Son günlerde hem Libya hem de Irak’ta önemli bir huzursuzluk olsa da, her iki OPEC üyesinde petrol üretimi şu ana kadar etkilenmemiş görünüyor. Ayrıca, daha fazla ham petrol ihracatının önünü açabilecek bir İran nükleer anlaşmasını canlandırma müzakereleri uzadı.

Petrolün Ağustos ayındaki düşüşü, fiyatların ilk yarıda Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile yükselmesi, ardından merkez bankalarının yönünü değiştirmesi ve Moskova’nın ihracatın çoğunu devam etmesiyle zayıfladı. Ham petrolün son zamanlardaki düşüşü OPEC+ üyesi Suudi Arabistan’ın üretimi kısma olasılığını artırmaya sevk etti, ancak Rus medyası grubun şu anda böyle bir hareketten bahsetmediğini bildirdi.


Benzer Haberler

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliğinin basına yalan ve yanlış haber düzenlettiği aşikardır”

TAK

Önce ağaca ardından toprak sete çarpıp durabildi, 3 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber