FeaturedKIBRIS

PEO’dan Kıbrıslı Türk emekçiler ve geçiş noktaları ile ilgili girişim

PEO geçiş noktalarının  kapanmasıyla güneyde çalışan Kıbrıslıtürk emekçilerin yaşadıkları işlerine gidememe sorununun çözümü yönünde girişimlerine devam ediyor.

Bakanlıklar ve işveren örgütleri nezdinde yaptığı girişimlerin ardından PEO Genel Sekreteri Pambis Kiritsis bu sorunun çözümü için Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’e bir mektup gönderdi.

Mektupta şunlar kaydedildi:

“Ekonomide ve özellikle inşaat sektöründe faaliyetlerin yeniden başlamasıyla birlikte, özgür bölgede çalışan yüzlerce Kıbrıslıtürk yurttaşımızla ilgili ciddi bir sorun ortaya çıktı. Barikatlardan geçişin mümkün olmaması nedeniyle, bu emekçilerin işlerine gidebilmeleri imkânsız hale geldi ve sonuçta bir yandan kendileri gerek işleriyle ilgili, gerekse ekonomik olarak güvencesizlik içerisinde bulunurken, diğer yandan çalıştıkları işletmeler de faaliyetlerinde çok ciddi sorunlarla karşı karşıya bulunuyorlar.

Söz konusu sorun direkt olarak işleriyle değil, bu durumdaki çalışanların işyerlerine gidebilme imkânıyla ilgili olduğu için bu meseleye kamu sağlığının korunması için gerekli önlemlere uyulması sağlanarak mümkün en kısa sürede çözüm bulunması ricasını size iletiyoruz.

Bu ciddi ve siyasi olarak hassas konunun derhal çözüme kavuşturulmasını istiyoruz ve bizim de katkımızın gerektiğini düşündüğünüz her şey için yardımcı olmaya hazırız.”

Voice of the Island


Benzer Haberler

Erhürman “Göreceğimiz zarar, verdiğimiz zarara kıyasla daha fazla olacak”

Voice Kıbrıs Haber

Limasol’da olaylı paskalya gecesi… Maskeli gruplar yoldan geçen araçlara ve polislere molotofla saldırdı

TAK

Denetimlerde 1 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

En çok yağış 17 kilogram olarak kaydedildi!

TAK

Levent Şonya hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar, Gambiya Cumhurbaşkanı ile görüştü

TAK