FeaturedKIBRIS

Paşaköy kökenliler arasında kalıntıları bulunan “bilinmeyen X” gizemini koruyor

“Aşşa” (Paşaköy) kökenli 70 Kıbrıslı Rum “kayıp” kalıntısı arasında bulunan ancak ne Paşaköy kökenli kayıplar ne de 1974 kayıpları arasında kimliği tanımlanamayan kayıp kalıntısının gizemini korumakta olduğu bildirildi.

Fileleftheros, sözde “Aşşa” (Paşaköy) muhtarı Yeorgios Yoannu’nun, “Aşşa Muhtarlığı” ve “Aşşa Kayıp Yakınları Komitesi” adına bütün kayıpların akıbetlerinin belirlenmesi talebini canlı tutmak adına Kıbrıs Rum Meclisi Kayıplar Komitesi’ne bilgi notu sunduğunu, gizemli kalıntının da bu notta yer aldığını yazdı.

Gazeteye göre, gizemli kalıntı 13 yıl önce saptanan gömü yerindeki kazılarda çıkartılan 70 Paşaköy kökenli kayıp kalıntısı arasında bulundu ancak kimliği ne Paşaköy kökenliler ne de 1074’te kaybolanlar arasında tanımlanabildi.

Kimliği tanımlanamadığı için “bilinmeyen X” olarak anılan kalıntının kimlik tespitinin, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin çabasına rağmen yapılamadığı belirtilen haberde, “bilinmeyen X”in hiç ilgisi yokken, 70 Paşaköylü Kıbrıslı Rum’un bulunduğu toplu mezara nasıl girdiğinin soru işareti olduğu belirtildi.


Benzer Haberler

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliğinin basına yalan ve yanlış haber düzenlettiği aşikardır”

TAK

Önce ağaca ardından toprak sete çarpıp durabildi, 3 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber