FeaturedKIBRIS

Paşaköy kökenliler arasında kalıntıları bulunan “bilinmeyen X” gizemini koruyor




“Aşşa” (Paşaköy) kökenli 70 Kıbrıslı Rum “kayıp” kalıntısı arasında bulunan ancak ne Paşaköy kökenli kayıplar ne de 1974 kayıpları arasında kimliği tanımlanamayan kayıp kalıntısının gizemini korumakta olduğu bildirildi.

Fileleftheros, sözde “Aşşa” (Paşaköy) muhtarı Yeorgios Yoannu’nun, “Aşşa Muhtarlığı” ve “Aşşa Kayıp Yakınları Komitesi” adına bütün kayıpların akıbetlerinin belirlenmesi talebini canlı tutmak adına Kıbrıs Rum Meclisi Kayıplar Komitesi’ne bilgi notu sunduğunu, gizemli kalıntının da bu notta yer aldığını yazdı.

Gazeteye göre, gizemli kalıntı 13 yıl önce saptanan gömü yerindeki kazılarda çıkartılan 70 Paşaköy kökenli kayıp kalıntısı arasında bulundu ancak kimliği ne Paşaköy kökenliler ne de 1074’te kaybolanlar arasında tanımlanabildi.

Kimliği tanımlanamadığı için “bilinmeyen X” olarak anılan kalıntının kimlik tespitinin, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin çabasına rağmen yapılamadığı belirtilen haberde, “bilinmeyen X”in hiç ilgisi yokken, 70 Paşaköylü Kıbrıslı Rum’un bulunduğu toplu mezara nasıl girdiğinin soru işareti olduğu belirtildi.






Benzer Haberler

CTP’nin Yeni Başkanı İncirli “Halk hazırdır, halk CTP’yi bekliyor”

Voice Kıbrıs Haber

Hüseyin Özuslu yarın son yolculuğuna uğurlanacak!

Voice Kıbrıs Haber

CTP’nin yeni Genel Başkanı İncirli “Hayatımın en gururlu gününü yaşıyorum”

TAK

Hasipoğlu “Holguin’in ziyareti son derece kritiktir”

TAK

CTP’nin yeni Genel Başkanı belli oldu!

Voice Kıbrıs Haber

Netanyahu, Cumhurbaşkanı Herzog’dan yolsuzluk davalarından af talebinde bulundu

AA