FeaturedKIBRIS

Parka 300 ağaç ve 6 bin adet bitkinin dikim çalışmaları başladı

Başkent Lefkoşa’nın merkezi yerlerinden biri olan Şht. Ecvet Yusuf Caddesi’nde uzun yıllar atıl durumda bırakılan alanı Kızılbaş Parkı’na dönüştüren Lefkoşa Türk Belediyesi’ne ilk büyük destek Pasha Grubu’ndan geldi.

Ülkenin turizm ve eğitim sektörlerine önemli yatırımlar yaparak istihdam yaratmayı sürdüren Pasha Grup, toplumsal sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde Lefkoşa Türk Belediyesi ile Kızılbaş Parkı’nın güzelleştirilmesi işbirliği protokolü imzaladı. Protokol çerçevesinde grup tarafından sağlanan 300 adet ağaç ve 6 bin adet bitkinin dikim çalışmaları başladı. Çalışmaların başlaması nedeniyle düzenlenen etkinliğe LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile Pasha Grup İdari İşler Koordinatörü Ali Çınar birlikte katılarak hem fidan diktiler hem de kamuoyuna mesaj verdiler.

Mart ayında tamamlanarak Lefkoşa halkının kullanımına açılması planlanan Kızılbaş Parkı için düzenlenen etkinlikte konuşan Başkan Harmancı yılların atıl ve çöplüğe dönüşen bir yeri hep beraber 20 bin metrekarelik yeşil alana dönüştürüp kamusal hayata kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek anlamlı projeye 300 yetişmiş ağaç ve 6 bin çalı grubu ve süs bitkisi bağışlayan Pasha Grubu yönetimine teşekkür etti.

Belediye Meclis Üyeleri, grup çalışanları ve bölge halkının yer aldığı fidan dikme etkinliğinde konuşan Pasha Grup İdari İşler Koordinatörü Ali Çınar, gerek Lefkoşa insanına gerekse ülke turizmine sonsuz yararı olacak projeye grup olarak katkı koymanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Kızılbaş Parkı’na 300 yetişmiş ağaç ve 6 bin adet çalı gurubu ve süs bitkisinden oluşan mütevazi katkının paha biçilmez tarihsel dokuya sahip Başkent Lefkoşa’ya ayni değerde bir yeşil alan kazandıracağına inandıklarını ifade eden Çınar, projeye emek veren başta LTB Başkanı Harmancı olmak üzere her bireyi kutladı. Çınar, grup olarak toplumsal sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde proje bazlı katkıları sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.


Benzer Haberler

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar “KKTC Doğu Akdeniz’de huzur ve güvenin anahtarı”

TAK

Hekimler Sendikası’ndan 28 Nisan “Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü” mesajı

Voice Kıbrıs Haber

“RFA Cardigan Bay” ve “Jennifer” Gazze’ye gitmek üzere Güney Kıbrıs’tan yola çıktı

TAK