FeaturedKIBRIS

“Paranın Maliye’de beklemesi nedeniyle 10 milyona yakın bir faiz kaybımız bulunuyor”

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu Meclis konuşmasında, bugün Genel Tarım Sigortası Fonu’nun 74 milyon 30 bin TL’lik bütçesinin ele alındığına işaret ederek, fonun daha iyi bir performansla çalışmasına olanak sağlamak için çalıştıklarını kaydetti.

Kendi kendine yeten, tazminatlarını ödeyemeyen bir kurum olursa, yönetenler ve fondan beklentisi olanlar için büyük sıkıntı teşkil edeceğine dikkat çeken Bakan Çavuşoğlu, fonun geçmişe göre çok daha geniş bir alana hizmet ettiğini kaydetti.

Üretimde olan her şeyin bu sigorta kapsamına alınması gerektiğini yönünde çalıştıklarını ifade eden Bakan Çavuşoğlu, fonun kurak olmayan yıllarda yapacağı birikimin bunun için önemli olacağını kaydetti.

70 milyon paranın Maliye’de beklediğini ifade eden Bakan Çavuşoğlu, bu paranın Maliye’de beklemesi nedeniyle 10 milyona yakın bir faiz kayıpları bulunduğunu belirtti.

Hiçbir parti ayrımı yapmadan nitelikli eleman alımıyla kurumun münhallerinin tamamlanacağını belirten Bakan Çavuşoğlu, bütçenin geçirilmesi ardından sırasıyla personel alımına gidileceğini söyledi.

Üreticinin hızlı bir şekilde tazmin edilmesi için kuraklık haritasının çizilmesi için Genel Tarım Sigortası Fonu Müdürüne talimat verdiğini anlatan Bakan Çavuşoğlu, kendilerinin Tarım Sigortası’nın kendi gelir kaynaklarından ödeyeceği para dışında bir matematiksel çalışma yapmayacaklarını belirtti.

Tasarının oylamasına geçileceği sırada Meclis’te nisap olmaması nedeniyle oturuma ara verildi.

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Altın fiyatları yatay seyrediyor

NTV

Bir kaza daha… Motosiklet sürücüsü yaralandı!

TAK

Hristodulidis, Ursula von der Leyen’le birlikte Lübnan’a gitti

TAK

Ağır koku gelen evden 12 ton çöp çıktı

NTV

Nöbetçi eczaneler (2 Mayıs 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Büyükkonuk – Kaplıca anayolundaki kazada 1 kişi hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber