FeaturedKIBRIS

Papanastasiu’nun EuroAsia Interconnector projesi konusundaki açıklamaları şüphe uyandırdı

Kıbrıs Rum Enerji Bakanı Yorgos Papanastasiu’nun İsrail-Güney Kıbrıs-Yunanistan arasında elektrik kablosu döşenmesi projesi olan EuroAsia Interconnector projesine ilişkin geçen hafta yaptığı açıklamaların, projeye destek veren yabancı diplomatları rahatsız ettiği ve projenin akıbetine ilişkin şüphe uyandırdığı iddia edildi.

Alithia gazetesi, manşet ve iç sayfalarından geniş yer verdiği haberinde, Kıbrıs Rum Enerji Bakanı Yorgos Papanastasiu’nun EuroAsia Interconnector projesi konusunda geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalar sonrasında, projenin geleceğine ilişkin kuşkuların doğduğunu, projeye destek veren ülkelerin ise bu açıklamalardan rahatsız olduklarını iddia etti.

Gazete, Bakanın açıklamalarında, projenin sürdürülebilirliğinin değerlendirilmekte olduğunu söylemesinin, tüm raporları tamamlanan, onayları alınan ve AB’den büyük bir finansman elde eden projenin geleceğine dair kuşkular yarattığını belirtti.

Papanastasiu’nun açıklamalarına sebep olarak, proje maliyetinin 400 milyon Euro artmasının gösterildiğini vurgulayan gazete, Kıbrıs Rum hükümetinin projenin gerçekleşmesini istediğini ancak sürdürülebilirliği konusunda şüphe duyduğunu vurguladı.

– -Mısır “EuroAfrica Interconnector” projesini istemiyor

Gazete, Güney Kıbrıs, Mısır ve Yunanistan’ı elektrik kablolarıyla bağlaması öngörülen bir diğer proje olan “EuroAfrica Interconnector” projesinin ise Mısır’ın istememesi sebebiyle iptal olduğunu iddia etti.

Gazete, Mısır’lı yetkililerin Kıbrıslı Rum Lider  Nikos Hristodulidis’in ülkeye gerçekleştirdiği ziyarette bu görüşü Hristodulidis’e ilettiklerini aktardı.


Benzer Haberler

İsrailliler yeniden sokaklara indi

AA

Bir günde 5 yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler (5 Mayıs 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Texas’ta aşırı yağışlar nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi

TRT

Aracın çarptığı 21 yaşındaki yaya yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber