FeaturedKIBRIS

Papa Francis’in Güney Kıbrıs ziyareti için olağanüstü güvenlik önlemleri alınacak

Katolik Kilisesi’nin ruhani lideri Papa Francis’in, 2-4 Aralık’ta ziyaret edeceği Güney Kıbrıs’ta, olağanüstü güvenlik önlemleri alınacağı bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, Kıbrıs Rum polisinin bir aydır alınacak tedbirlerle ilgili ön hazırlıklarını sürdürdüğünü ve Vatikan’dan da üst düzey yetkililerin Güney Kıbrıs’a giderek İçişleri Bakanlığı yetkilileriyle, ziyaretin ve alınacak tedbirlerin detaylarını görüştüğünü yazdı.

Gazete, Papa Francis’e Vatikan’dan koruma ordusunun eşlik edeceğini ve Papa Francis’in, diğer ülkelerdeki ziyaretlerinde kullanacağı özel aracı bu kez kullanmak istemediğini ifade ettiğini; bu nedenle kendisine farklı bir araç tedarik edileceğini kaydetti.

Gazete, Papa Francis’in yöneteceği ayinin nerede yapılacağıyla ilgili büyük bir endişenin hakim olduğunu belirtirken, Vatikan’dan gelen heyetin birçok kapalı spor salonunu gözden geçirdiğini ve nihayetinde, çok sayıda insanın toplanabilmesi ve iç içe olmamaları için GSP Stadı’nda karar kıldığını yazdı.

Haberde, ayinin yapılacağı günün yağmurlu olması halinde, kapalı salon alternatifinin de bulunduğu belirtildi.

Gazete, Papa Francis’in Güney Kıbrıs ziyareti çerçevesinde Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis, Başpiskopos II. Hrisostomos ve Güney Kıbrıs’taki Katolik Kilisesi’nin lideri ile görüşeceğini belirtirken, buradaki ziyareti boyunca kalacağı yerin de büyük ihtimalle bir önceki Papa’nın Güney Kıbrıs’a düzenlediği ziyarette kaldığı yer (Baf Kapısı’nın karşısı) olacağını kaydetti.

TAK


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber