FeaturedKIBRIS

“Pandemi sonrası hızlı bir yükseliş bekliyorum”

Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) açıklama yapan Tatar, “egemen eşitlik” talebinin bu dengeyi gözetecek bir adım olduğunu, bu durumda bir anlaşmadan sonra Kıbrıslı Türkler AB içinde yer alsa bile dengenin bozulmayacağını kaydetti.

Şimdi bir pandemi döneminden geçildiğini, ancak bu sürecin yavaş yavaş hafifleyip geçeceğini kaydeden Tatar, Kıbrıs’ta pandemiden sonra hızlı bir yükselişe geçileceğine inandığını belirtti.  Tatar, “Şu anda çok ciddi çalışmalar vardır. Gerek turizmde, gerek üniversitelerde, gerek inşaat sektöründe. Yeni yeni projelerle dışarıdan bizim öz vatandaşlarımız da, İngiltere’den, Avustralya’dan, Türkiye’den geri dönenler vardır. Buraya yerleşenler vardır. Çoluk çocuğunun en iyi şekilde eğitim alabileceği, hizmet görebileceği bir ortam vardır.  Yeni yatırımların tamamlanmasıyla geleceğe umutla bakabiliriz. Yeni dönemde yeni bir heyecan, yeni bir beklenti, KKTC’yi yüceltmek, geliştirmek, altyapısıyla, statüsüyle bu çalışmaları yürütmek bizim görevimizdir” dedi.

“GENÇLER DEVLETE SAHİP ÇIKSIN”

Özellikle gençlerin KKTC’ye sahip çıkmasını isteyen Tatar, “Çünkü bu ülke, bu devlet onların geleceğidir. Hiçbir zaman başka bir oluşumda oraya yama olarak kendi onurunuzu haysiyetinizi orada sürdüremezsiniz. O bakımdan kendi devleti, kendi cumhuriyeti ve bu topraklarda atalarından her türlü emaneti en iyi şekilde koruyabilmek, yüceltebilmek ve ona göre onurlu bir yaşamın Kıbrıslı Türk gençlerin özlemi olması lazımdır.  Bunun şartları, bunun altyapısı oluşmuştur. Biz bu siyasetin temsilcileri olarak elimizden geleni en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber