FeaturedKIBRIS

Özuslu “Sabit radarlar konusunda devlet zarara uğratıldı”


Cumhuriyetçi Türk Partisi Lefkoşa Milletvekili Sami Özuslu, sabit radarlar konusunda devletin zarara uğratıldığını söyledi. Özuslu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın ihalesiz olarak ülkedeki radarları Türkiye’deki bir şirkete vereceğini belirtti.

“JET RAPORU KONUSUNDA AÇIKLAMA YAPILMALI”

Turizm konusuna da değinen Özuslu, fuarlardaki stantların ücretlerinin neden 2-3 misli arttığını sorarak, pandemi döneminde meydana gelen Jet raporu konusunu anımsattı. Özuslu, o konuda bir arpa boyu yol kat edilemediğini kaydetti.

Dönemin yetkililerinin Jet raporu konusunda açıklama yapması gerektiğini, faili bilinmeyen skandalın detaylarının kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini vurgulayan Özuslu, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ünal Üstel’i doğru bilgileri açıklamaya çağırdı.

“İNSAN SAYISI OKULLARDAKİ SAYI İLE ÖRTÜŞMEDİ”

İnsanların, üniversite alanında yaşanan yolsuzluk usulsüzlük ve usulsüz verilen diplomalar, kayıt tarihinden sonra verilen belgeler, insan sayısının okullardaki sayıyla örtüşmediğini gördüğünü kaydetti.

“Vurgunların sürdüğü bu yapıda devletin tepelerine kim bakacak” diye soran Özuslu, “Eğer bunlar gözden kaçırılmasaydı, AKSA’ya verilen imtiyazlar, yeni sözleşmede bu şirkete sağlanan milyonlarca liralık rant gözden kaçırılmayacaktı.” dedi.

Özuslu, ülke eğitim kurumlarında kayıtlı öğrenci sayılarını detaylı olarak, hem yazılı, hem de sözlü olarak öğrenmek istediğini dile getirdi.



Benzer Haberler

Gulamkadir: “Üretimi geliştirmeye kararlıyız”

Voice Kıbrıs Haber

Kartingciler gençlik haftasında yarıştı

Voice Kıbrıs Haber

Naimoğulları: “Bizim derdimiz hayatı pahalı ettirmek değil, üretimi devam ettirebilmektir”

Voice Kıbrıs Haber

TC Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Voice Kıbrıs Haber

Ülke genelindeki trafik denetimlerinde 564 sürücü rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

Gemikonağı’nda kasti hasar!

Voice Kıbrıs Haber