FeaturedKIBRIS

“Özker’in kabrindeki zeytin ağacının dalları tüm adayı kucaklayacak”

AKEL, CTP Genel Başkanlığı, Bakanlık ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunan ve Birleşik Kıbrıs Partisi kurucularından olan Özker Özgür’ün 16. ölüm yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı.

Yapılan açıklama şu şekilde:

Değerli yoldaşımızı saygıyla ve özlemle anıyoruz

Özker Özgür:
“Bu ülkenin el değiştirmesine seyirci mi kalacağız, yoksa ‘Bu ülke bizimdir’ diyerek yurdumuza sahip mi çıkacağız?”

İşçi sınıfının birliğine, yurdumuzun bütünlüğüne, toplumlarımızın kardeşliğine, siyasal eşitlik temelinde federal çözüme, her Kıbrıslının insan haklarına inançla, yurdumuzun yabancı bağımlılıklardan, yabancı askeri güçlerin varlığından kurtulması ve gerçek bağımsızlığın, barışın, sosyal adaletin ve sosyalizmin Kıbrıs’ı için mücadelede yoldaşımız, dostumuz, ortak mücadele arkadaşımız Özker Özgür’ü saygı ve özlemle anıyoruz.

Özker Özgür’ü tanıma şansına sahip olanlar, O’nu en iyi şekilde anmanın ve onurlandırmanın O’nun çetin ama onurlu yolunda cesaretle mücadeleye devam etmek olduğunu çok iyi bilmektedir.

Özker Özgür gibi yurtsever insanlar umudu canlı tuttular; iki toplum arasındaki köprüleri ayakta tuttular. Kıbrıs sorununu çözüme kavuşturduğumuz gün Özker Özgür’ün, Kavazoğlu ve Mişaulis’in, Hikmet ve Gürkan’ın ve halkımızın daha nice yiğit mücadelecisinin, Kıbrıslırumların ve Kıbrıslıtürklerin dostluğu için çalışanların güler yüzleriyle Kıbrıs’ın yeri, göğü aydınlanacak ve Özker’in kabrindeki zeytin ağacının dalları tüm adayı kucaklayacak

Voice Kıbrıs haber


Benzer Haberler

‘BM Kıbrıs’ta artık statüko haline geldi’

Voice Kıbrıs Haber

Bin 500’ü aşkın kişi tahliye edildi

Voice Kıbrıs Haber

Gece kulüpleri için YİM’den tarihi karar

Voice Kıbrıs Haber

Rum öğretmenlerden yürüyüş

Voice Kıbrıs Haber

Güney’in turizm rakamları açıklandı

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler (1 Mart 2021)