FeaturedKIBRIS

Özgürgün: Kıbrıs Türk tarafı alternatifsiz değildir

ozgurgun

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs Rum tarafının anlaşma istemediğini her platformda ortaya koyduğuna işarete ederek “ Kıbrıs Türk Tarafı alternatifsiz değildir”dedi.

Kıbrıs Türk halkının mücadelesinin siyasal anlamda henüz bitmediğine de işaret eden Başbakan Özgürgün, “belki o günlerin sıcak çatışma ortamları yok.Ama siyasal olarak mücadele devam ediyor.”dedi. Başbakan Özgürgün bu sabah Sönmezliler Ocağı’nı ziyaret etti.

Özgürgün, ziyarette Kıbrıs konusunda değerlendirmelerde bulundu. Kıbrıs Rum tarafı anlaşma istemediğini her platformda ortaya koydu.Cenevre zirvesi sonrası Cenevre’ye dönülemeyişi de bir anlaşamadan uzaklaşıldığının habercisiydi”diyen Başbakan Özgürügün, Kıbrıs Türk tarafının artık kendi yoluna devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Kıbrıs Türk halkının mücadelesinin siyasal anlamda henüz bitmediğine işaret eden Başbakan Özgürgün, “belki o günlerin sıcak çatışma ortamları yok.Ama siyasal olarak mücadele devam ediyor.”dedi.

Başbakan Özgürgün, “bir anlaşmanın olmayacağı göründüyse ilalhinayet beklenenerek bir belirsizlik ortmı sürdürülemez.bunun yolu vardır. Kıbrıs Türk tarafı alternatifsiz değildir ”dedi.

Özgürgün “Kıbrıs Türk halkı 7’sinden 70’ine yaptığı mücadele ile o yıllarda Erenköy’de, Geçitkale’de, Boğaziçi’nde kısaca mücadelesini top yekün ortaya koyarak bu topraklarda var olmuştur.

Kaynak: BRT


Benzer Haberler

YDP Kurultayı’nda oylama yapılıyor… Sandıklar 20.00’de kapanacak

TAK

Hristodulidis “Türkiye’nin artık iki devleti değil egemen eşitliği desteklediği söylentileri doğru değil”

TAK

Von Der Leyen “Bütün AB Kıbrıs sorununda Güney Kıbrıs’ın tarafında”

TAK

Creditwest Bank 30. yılında ilkokul çocuklarına yönelik resim yarışması düzenliyor

Voice Kıbrıs Haber

Birçok bölgede 5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Türkiye ve Yunanistan sınır kapıları arasındaki yeni köprünün inşasına bu yıl başlanacak

AA