FeaturedKIBRIS

Özgürgün: Kadın girişimcilerin desteklenmesi için yasal düzenlemeler ele alınıyor

ÖZGÜRGÜN: “KADIN GİRİŞİMCİLERİN DESTEKLENMESİ VE KADIN GİRİŞİMCİLERE ÖNCELİK TANINMASI KONUSUNDA YASAL DÜZENLEMELER ELE ALINIYOR”

Başbakan Hüseyin Özgürgün, kadın girişimcilerin desteklenmesi ve kadın girişimcilere öncelik tanınması konusunda yasal düzenlemelerin ele alındığını açıkladı.

Kadınların her alanda olduğu gibi çalışma hayatında da başarılı şekilde yer alabilmesi için engellerin kaldırılması gerektiğini kaydeden Özgürgün, “Kadınlara hak ettikleri değerin gösterilmesi ve geleceğe güvenle bakmasının sağlanması herkesin görevidir” dedi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle mesaj yayınladı.

Özgürgün mesajında, “Hükümet olarak bizlere düşen en büyük görev, kadınlarımızın hayatın her alanında eşit koşullarda yer almalarını, kadın haklarının korunarak iyileştirilmesini, kadına karşı şiddetin önüne geçilmesini, kadınların toplumda hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadan yaşamalarını sağlamaktır” ifadesine yer verdi.

Kıbrıs Türk kadınının aile ve toplum hayatındaki yerine de işaret eden Başbakan Özgürgün, “Kadınlarımızın mücadele yıllarında gösterdikleri dirayet ve fedakarlıklar takdire şayandır” dedi.

Kıbrıs Türk kadınının tüm zorluklara göğüs gerdiğini de belirten Özgürgün, “Kadınlarımızın, bugün bir anne, bir eş, bir evlat olarak üstlendikleri görevlerin yanı sıra siyaset, iş hayatı ve her alanda yükseldiklerini, toplumun geleceğine yön verdiklerini memnuniyetle görmekteyiz” ifadesine yer verdi.

Başbakan Özgürgün, tüm kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü en içten duygularla kutladığını ifade etti.

Kaynak: TAK



Benzer Haberler

Gazze hastanelerindeki 7 toplu mezarda 520 cansız beden bulundu

NTV

DP Kadın Örgütü, Anneler Günü etkinliği yapmama kararı aldı

Voice Kıbrıs Haber

Brezilya’daki sel felaketinin bilançosu ağırlaşıyor

AA

Ataoğlu’ndan Holguin’e “yanlış yollara sapma” çağrısı

Voice Kıbrıs Haber

Apple iPad Pro’nun ‘Crush’ reklamı için özür diledi

NTV

“2. Lefkara Edebiyat Şöleni” başlıyor

TAK